Jump to content

saf

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Što i kako se definira "Nemoguća ovrha"? Konkretan primjer, iznos kamate je veći od cijelokupnog primanja ovršenika (bez ikakve dodatne imovine, pokretnine i nekretnine)? Dakle da ovršeniku do kraja vremena plijene ne samo 1/3 plaće nego cijelu, ne bi niti kamate mogao otplaćivati a dug bi samo rastao... Jel to npr. nemoguća ovrha?
  2. Trebam savjet, naime propustio sam rok za podnošenje žalbe na rješenje kojim moram platiti kaznu za prometni prekršaj, koja bi vrlo vjerojatno bila usvojena jer je sud grdo pogriješio. Propustio sam iz nekoliko razloga, primarni je jer sam čekao zadnji čas, ali sam neočekivano morao na službeni put na kojem mi je "krepao" laptop tako da nisam mogao isprintati i poslati žalbu dok sam bio na putu. Dan kada sam se vratio sa puta je bio dan isteka roka, ali sam se vratio kasno te nisam mogao doći do kopije žalbe. Drugi dan sam poslao preporučeno žalbu sudu ali je rok već istekao te je žalba odbijena jer je predana izvan roka. Jel ima smisla tražiti povrat u prijašnje stanje? Jel ima smisla pisati žalbu na odluku suda da je žalba odbijena, čisto da kupim još malo vremena?
  3. Imam problem sa susjedom. Ispred ograde obiteljske kuće u maloj ulici moja obitelj već trideset godina parkira automobil. Manje više svaki susjed ima svoje mjesto pred svojom ogradom (ako nema ulaz u dvorište) i svi sve znaju. Međutim jedan od susjeda je odlučio svoj drugi auto parkirati na "moje" mjesto. Svjestan sam činjenice da je ulica javno dobro i da ne raspolažem pravom na parking mjesto, ali postoji li u HR nešto tipa običajno pravo u smislu da imam više prava parkirati svoj auto pred svojom kućom (i tako već 3 generacije)nego on? Neki su mi prijatelji rekli da mu svaki dan zovem pauka jer mi njegovo vozilo onemogučujem da šišam živicu... osim te opcije, jel imam kakvu pravnu zaštitu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija