Jump to content

asspoi

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je asspoi objavio

  1. Zahvaljujem na odgovorima. Zanima me kolika je zastara po pitanju mojeg potraživanja za neisplaćenim prekovremenim? Trebat ću određeno vrijeme da pronađem novi posao, a ne bi prije toga "dizao prašinu".
  2. Poslodavac je na upit zašto prekovremeni nisu isplaćeni odgovorio da je zbog krizne situacije uveo radnu obvezu i da to podrazumijeva da se odrađeni prekovremeni ne moraju isplatiti. Nije se zabunio, mislim da želi zbuniti svoje radnike. Kakogod, moram priznati da ovakav kreativan razlog nisam nikad čuo, ali s druge strane moje iskustvo je limitirano.
  3. Zahvaljujem, to sam i mislio. Postoji li pojam radne obveze u slučaju krize na koji se poslodavac poziva u ovom slučaju? Ažurirano Prošao sam svoj ugovor o radu, pravilnik o radu i zakon o radu te nisam pronašao navedeno osim za potrebe obrane što kod mene nije slučaj.
  4. Poslodavac je tražio da budem na radnom mjestu dok god ima posla, a posao se odradio nakon što sam uz redovnu satnicu odradio i 100 prekovremenih. To je 65 radnih sati tjedno.
  5. Prema ugovoru o radu tjedno radno vrijeme mi je 40 sati.
  6. Firma je zbog krizne situacije proglasila radnu obvezu te sam imao preko 100 prekovremenih u mjesec dana. Da li se te sate isplaćuje kao normalne radne sate ili kao prekovremene? Bdw, smije li se to uopće napraviti - proglasiti radnu obvezu zbog krize u privatnoj firmi? Nikad do sada nisam čuo za ovo.
  7. Nesreca se dogodila u sredinom godine, te sam trazio odstetu zbog trzajne ozljede vrata. Bio sam suvozac u autu kojeg je straga pogodilo drugo vozilo. Imam medicinsku dokumentaciju sa traumatologije. Osiguranje je odbilo moj zahtjev uz obrazlozenje da nema uzrocno-posljedicne veze izmedu moje ozljede i nesrece. Prednost odvjetnici na tresnjevci. Kontakt putem p/m ili na mail assppoi@yahoo.com
  8. istina, to su stvarno gluposti... da se mene pita, ali eto... thx na odgovoru, to je sve što me zanimalo...
  9. Poslodavac mi uvjetuje nastavak radnog odnosa na određeno potpisivanjem bianco sporazumnog raskida radnog odnosa. Zanima me koje su posljedice po mene ako on aktivira taj bianco raskid? Imam li normalna prava na HZZO? Naknadu, zdravstveno osiguranje i sl.? Posao itako nije siguran, pa je aktiviranje bianco raskida vjerovatno. No ako bi mogao ostati još neko vrijeme na poslu, bolje i to nego sjediti kod kuće. ps. imam dovoljno vremena za traženje drugog posla i uz ovaj posao thx
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija