Jump to content

zoka1

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Razlika je u tome što ste vi na nacionaliziranom zemljištu radili sa dozovolom (nije mi jasno kako ste ih dobili?)a ja sam objekte kao i moji susjedi napravo bespravno,s tom razlikom da sam ja tražio povrat a oni nisu.Da vam samo slikovito prikažem to Vam je kao da vi kupite 1000 m2 zemljišta i izgradite ga 30%,a susjedi oko vas kupe po 300 m2 i izgrade ga 70% te izrade plan po kojem se oni uklapaju a vi više ne - taj plan je danas postavljen izvan snage međutim na katastru su ostale parcele koje meni ne odgovaraju i sve su nacionalizirane.Novi plan će se raditi al kakav će ishod biti to nitko ne zna,a ja da se nekako zaštitim htio bi zemljište koje mi je u posjedu vratiti i u vlasništvo makar u idealnom dijelu.
  2. Sve što je na tom zemljištu izgrađeno ja sam izgradio i u posjedu sam svega izgrađenog kao i samog zemljišta,međutim kroz plansku dokumentaciju dio zemljišta je pripao bespravnim objektima u susjedstvu i to je sada problem,a ja da bi legalizirao svoje objekte taj dio zemljišta trebam "papirnato" prebaciti na sebe jer na terenu se ništa nije mijenjalo od trenutka oduzimanja do danas u pogledu posjeda nad zemljištem.
  3. Zahvaljujem na odgovoru. Međutim,povratom nacionaliziranog zemljišta trebali bi se srediti vlasnički odnosi na zemljištu,a urbanizam i legalnost pojedinih objekata bi trebalo rješavati u drugom postupku,zar nije tako? Po meni, ja bi se u ovom postupku trebao uknjižiti na idealni dio jer se od vremena oduzimanja do danas na terenu ništa nije promijenilo gledajući samo zemljište i granice tog zemljišta.
  4. susjed hoće prodati a za bazene do 24 m2 ne trebaju nikakvi zahtjevi,međutim za veće potrebno je rješenje o uvjetima gradnje što za sobom povlači niz komplikacija (financijskih i pravnih).Po ovome ne može se kupiti niti zemljište od susjeda za parking auta i to provesti u katastru i zemljišniku - koji apsurd........
  5. Na očevidu su utvrdili da se u pogledu granica ništa nije mijenjalo od vremena oduzimanja do danas.Zemljište je ograđeno na terenu.Vlasnik drugog dijela nije podnio zahtjev za povrat. Ime grada nije važno,važna je praksa bilo gdje u RH.
  6. Znači više se ne može kupiti recimo 70 m2 od susjeda za izgradnju bazena od 24 m2 i pripojiti to svojoj parceli bez rješenja upravnog odjela,već se obje čestice moraju poništavati i izdavati nova rješaenja o formiranju čestica ?
  7. U zemljišnim knjigama za sve čestice je upisan grad,dok sam ja upisan u katastru kao posjednik za ove dvije čestice koje su oni voljni vratiti u cijelosti dok je za ove preostale 3 ( od kojih meni pripada samo dio ) upisan grad,a na terenu sam ja u posjedu svega. Kao što sam i naveo problem su DIJELOVI od ove 3 čestice - tvrde da mi ih ne mogu vratiti jer su ušle u sastav drugih čestica koje su izgrađene,a voljni su mi vratiti 2 čestice u cijelosti koje su također izgrađene??!! Nije mi jasno zašto mi se dijelovi od ove 3 čestice ne mogu vratiti u idealnom dijelu bez obzira što su izgrađene jer na terenu je sve "čisto".tj.ja sam u posjedu i tih dijelova ? :-?Problem im predstavlja kako izdvojiti ova 3 dijela jer se ne može vršiti parcelacijia (nema plana),zar mi ne mogu vratiti u idealnom dijelu?
  8. Nitko nema građevinske kao ni ja u to sam siguran,tvrde da bi se izvršio povrat sve objekte treba ukloniti tako da u tom smjeru nikako ne bih išao.Međutim,voljni su vratiti 2 čestice u cijelosti iako na njima postoje objekti kojima sam ja vlasnik,dok dio od ove 3 čestice neće da vrate jer su ušle u sastav drugih čestica i to predstavlja nekakav problem a ja ne razumjem kakav? Još jednom napominjem da sam ja u posjedu svega.
  9. Poštovanje svima, za vrijeme bivše države oduzeto mi je zemljište cca 1000 m2 (sastojalo se od dvije čestice),nikada mi nije isplaćena naknada te zemljište nikada nije privedeno svrsi. Zahtjev za povrat predan u zakonskom roku.Ja sam i danas u posjedu svih 1000 m2 te sam izgradio 2 kuće bez građevinske dozvole. Problem je što su te dvije oduzete čestice poništene,te mi danas zemljište ulazi u 5 čestica (2 čestice upadaju u cijelosti dok 3 jednim svojim dijelom ). Svih 5 čestica je uknjiženo na grad XXX i na svih 5 čestica postoje kuće bez građevinske dozvole.Ured državne uprave tvrdi da mi se mogu vratiti samo ove 2 čestice u cijelosti dok se dijelovi od ove preostale 3 čestice ne mogu vratiti pošto na njima postoje izgrađeni objekti iako sam ja u posjedu i tih dijelova - tvrde da se može izvršiti povrat samo neizgrađenog zemljišta bez obzira što sam ja u posjedu:zao:Parcelaciju nemoguće izvršiti jer ne postoji DPU,a PUP prema kojem su formirane te čestice postavljen je izvan snage. Kako izvršiti povrat zemljišta u cijelosti? :-?Odgovaralo bi mi kada bi se makar uknjižio kao idealni suvlasnik na ove 3 čestice. Ako netko zna odgovor bio bi mu beskrajno zahvalan
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija