Jump to content

--mirko--

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ali, zar sud ne bi morao utvrditi činjenice, bez ikakve sumnje?
  2. Osim, ako su ga našli da spava za upravljačem vozila, jer nije imao gdje drugdje spavati, pošto je bio 40 km udaljen od kuće, u nepoznatom naselju. Zanima me da li postoji ikakva šansa da se pobije tvrdnja o nezgodi pod utjecajem alkohola, jer nitko ne može dokazati da do alkoholiziranosti nije došlo nakon nezgode, pošto je prošlo toliko vremena. Ja sam poslije nezgode izašao iz vozila, te kad sam vidio u kakvom je stanju vozilo, spustio naslon sjedala i legao spavati.
  3. Pa, zar je to u skladu sa zakonom? Da li je moguće da promijenim iskaz, i da ne želim "odati ime vozača"? Mislim, da li me zbog toga mogu teretiti?
  4. Hvala na uključenju u raspravu. Krv je bila na suvozačevom airbagu, a i vjetrobransko staklo je razbijeno ispred suvozačevog sjedala, jer sam prilikom udarca u zemljani most, izletio sa svog sjedala i glavom razbio staklo sa desne strane vozila. Nadalje, koliko sam upoznat, točna količina alkohola u krvi može se utvrditi samo ako se krv vadi dva puta u određenom vremenskom razmaku, jer je pad koncentracije alkohola u krvi linearan, i individualan. Nadalje, u policijskom izvješću stoji da je do nezgode došlo oko 3 sata ujutrro, dok postoje svjedoci da je do nezgode došlo oko 1,30 sati, a krv mi je vađena 8 sati i 15 minuta nakon toga. Šteta nastala na mostu u koji sam udario je neznatna, i vlasnik istoga mi je potvrdio da neće tražiti ama baš nikakvu naknadu.
  5. Obraćam se forumašima sa iskustvom, jer mi treba pomoć. Naime 21.12.2008. godine izazvao sam prometnu nezgodu, sa materijalnom štetom. Nezgoda se desila oko 1,30 u noći. Nakon nezgode, u kojoj sam sudjelovao samo ja, ostao sam u vozilu do 8,00 ujutro, kad su me pronašli, i odveli u bolnicu na pregled, gdje su površnim pregledom ustanovljene lakše tjelesne ozlijede. oko 9,45 izvršeno je alkotestiranje i izmjereno je "dragerom" 1,21 g/kg alkohola, te mi je izvađena krv. Zbog sumnje da je sa mnom bio još netko u vozilu, izuzeta mi je odjeća radi vještačenja. Danas sam dobio poziv na glavnu raspravu kod prekršajnog suca. U optužnom prijedlogu policije, traži se od suda da mi se izrekne zabrana upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 9 mjeseci. Zanima me da li postoji osnova za rušenje optužnog prijedloga, jer je alkotestiranje izvršeno 8 sati nakon nezgode, te je pregled u bolnici izvršen površno, jer mi nije ustanovljena povreda glave sa posjekotinom iz koje sam krvario, a na osnovu toga su posumnjali da je netko bio sa mnom u vozilu, jer je na zračnom jastuku bilo tragova krvi, a na meni nije uočeno nikakvo krvarenje. Materijalna šteta postoji samo na mom vozilu, i nema drugih oštećenih stranaka. Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija