Jump to content

boo

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, u lokalu u prizemlju zgrade je došlo do curenja vode iz ventila na vertikali od kanalizacije. Navodni uzrok štete je začepljenje te vertikale te firma koja ima u najmu taj lokal sada za to potražuje štetu od svih stanara na vertikali. Imam dva pitanja: 1. Prijatelj koji radi u osiguranju mi kaže da kod takvih kvarova na zajedničkim instalacijama suvlasnik koji je pretrpio štetu nema pravo na naknadu štete iz pričuve. Ovdje na forumu sam uglavnom vidio tvrdnje da se takva šteta naplaćuje iz pričuve. Što je od toga točno? 2. Da li je moguće da ta firma potražuje naknadu štete samo od onih suvlasnika koji su spojeni na tu vertikalu, ili mora tužiti cijelu zgradu? Kao uzrok začepljenja odvoda je navedeno bacanje krpi i šute u kanalizaciju, međutim, nemoguće je utvrditi koji stanar je to napravio, ili možda izvođač zgrade.
  2. jedini dokazi koje imam su njegovi emailovi u kojima mi salje svoje podatke poput broja police, jmbga, br. vozacke... da li se to racuna?
  3. da li to onda znaci da mi se ni ne isplati dizati prekrsajnu prijavu?
  4. Može li mi netko pomoći s ovim slučajem: Prije nešto manje od dva tjedna je auto kojim je upravljala moja supruga lupio drugi auto. Nisu zvali policiju niti su ispunili Europsko izvješće jer nisu iamli olovku. Nakon tjedan dana sam dosao do podataka od krivca i predao zahtjev u njegovo osiguranja. Medjutim, on sada ne zeli doci na procjenu i ovi bez njega ne mogu nista napraviti. Iz Policije i Hrvatskog ureda za osiguranje su mi rekli da podnesem prekrsajnu prijavu protiv krivca, dok su mi iz drugih osiguravateljnih kuca rekli da su male sanse da se ista uspije napraviti. Ima li tko iskusatva s takvim ili slicnim slucajem? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija