Jump to content

dream78

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hvala na odg.. i ispricavam se sto je tema na pogresnom mjestu
  2. postovani trebam pomoc !? zanima me kako provjeriti firmu iz UK london.. dali firma uopce postoji. Posao je vezan za kupnju elektronicke robe tj ta bi mi firma bila distributer, placanje je western union ili kredit kartom!
  3. Drugo, većina tih 'zadruga' zapravo vrti biznis na tome da nađu naivce kojima će skupo prodati opremu i matično stado puževa. Opremu možete jeftinije nabaviti npr.u Italiji (postoje i jeftinija rješenja), a matično stado puževa treba skupiti u mjestu gdje ih namjeravate uzgajati, uz dozvolu ministarstva (u transportu ih ugine i do 75%, a promjene staništa utiču i na parenje). Treće, te iste 'zadruge' vas onda ucjenjuju niskim otkupnim cijenama - a sa 2000 m2 nemate dovoljno veliku proizvodnju (treba najmanje 15-20000 m2) da idete direktno na tržište u Pariz, gdje su cijene 3-5 puta veće... Mozes li bit konkretniji ???? Po tvom ispada da su sve te zadruge prevaranti ! Niske otkupnine ? Mozes li dati link tih stranica gdje su cijene 3-4 puta vece !? Postoji li adresa,web,link gdje se to sve moze kupiti u Italiji ? Bez navedenog narusavas i vec toliko narusen duh poduzetnistva u tih zena !!
  4. Trebam pomoc strucnih osoba o uvijetima po kojim jedna novoosnovana zadruga ima pravo na bespovratna poticajna sredstva u samozaposljavanju ! Naime, radi se o tri zene, domacice iz Slavonije koje su godinama nezaposlene izmedju 40-50 god i sada su na moju inicijativu odlucile uzeti stvari u svoje ruke ! Citao sam clanak o pravu u kojem pise kako se bas za te zene u tim godinama i njihovo samozaposlenje nude bezpovratna poticajna sredstva(svrstavaju ih u najugrozenije skupine u hrvatskoj) ! Naime, njihova se ideja svodi na uzgoj puzeva. Citajuci po forumima shvatio sam da hrvatska ne nudi poticajna sredstva za uzgoj puzeva za razliku od Srbije i BiH koji nude mnoga sredstva za uzgoj puzeva. Iako postoji par zadruga u hrvatskoj koji nude osiguran otkup i nude strucnu pomoc za uzgoj ! Dakle postoji li mogucnost da se ostvari takav poticaj, moze li netko reci iz iskustva ? Potrebno je raspolagati parcelom od min. 2000 m2, koja je prirodno stanište puževa Za takvu pravilnu parcelu 40x50 m investicija se kreće oko 10.000 -12.000 €,(cijena preuzeta sa stranice Helicikultura) Dakle postoji li mogucnost da se dobiju bespovratna sredstva i poticaj za takvu zadrugu u navedenom iznosu !? veliko hvala za svaki odgovor.
  5. Pozdrav. Posrednik sam izmedju Hrvatske firme d. i Njemacke GmbH ! Zanima me kojom vrstom ugovora, menadzerskim ili nekim drugim bih zadovoljio sve strane i dobio nagradu tj proviziju sa sklopljenim poslom koji ce se raditi u Njemackoj ! Firma d. ima licencu za rad u Njemackoj, tj kontigent vize ! Posao je vrijedan (milijun eura) minimum, mozda i vise ! Dali ste upoznati kolike su provizije u takvim ugovorima, tj menadzerskim posredovanjima po sklopljenom poslu ! Hvala unaprijed na svakom odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija