Jump to content

dju

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru. Nadam se da ću uspjeti u tome . Lijepi pozdrav !
  2. Dali netko zna - može li se starosna vojna mirovina po dobivanju hrvi naknadno prevesti u invalidsku, koja bi trebala biti povoljnija i kakav je postupak za to? Hvala unaprijed!
  3. Kao prvo za ostvarivanje mirovine prema ZOPHB nemorate imati status HRVI i to smo več više puta apsolvirali na ovome forumu,neznam zašto vam je to postavljeno kao uvijet jer su to u biti dva potpuno različita i odvojena postupka. E sad kakav če biti omjer ovisi o puno faktora,težini bolesti,ratnom putu,datumu početka lječenja, dužini i trajanju izloženosti traumatizirajučim događajima ,trenutnom zdrastvenom stanju... Ali kako je praksa pokazala možete očekivati prvo profesionalnu i u nekom manjem omjeru vezano uz DR. mada i nemora biti tako.....sretno!!! Molim, ako netko zna dali se može i kako - starosna vojna mirovina po dobivanju hrvi prevesti u invalidsku koja je povoljnija za dragovoljca sa teškim ratnim putem. Hvala.
  4. Ne mogu ništa birati- po odluci ministra riješeno je da idem u starosnu mirovinu. U onoj tablici za izračun mirovine ne znam izračunati, jer se nudi samo invalidska, profesionalna.... Imam oko 36 godina mirovinskog staža,dragovoljac iz 91., ratni put težak, bez hrvi, čin stožerni narednik.???
  5. Molim sve na forumu da napišu ako nešto znaju o starosnoj vojnoj mirovini (bez invalidnosti,bez HRVI), ali sam dragovoljac domovinskog rata. Dali je ta mirovina (po čl. 6) povoljnija od profesionalne, odnosno po čl. 6a. Znam samo da nemam pravo na onu veliku otpremninu, nego na opremninu u visini 3 prosječne plaće i ništa više.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija