Jump to content

ladyM

Korisnik
  • Broj objava

    35
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je ladyM objavio

  1. Kolege, pisanje presuda zaista nije bauk.Uz temeljito iščitavanje špranci nauči se struktura presude i način na koji se piše.Pretpostavlja se i temeljno znanje grane prava.I to je to.Nije uvjet za prolaz ako se krivo presudi,samo dobro obrazložite kaznu(zašto ste baš tako presudili).

    Moj savjet.Ne slušajte nikoga što priča,uzdajte se u sebe.

  2. U rješenju na molbu za nastavak ispita odbili su me iz razloga što se ne radi o teškoj kroničnoj bolesti.Iz toga proizlazi da uvažavaju molbu jedino u tom slučaju.Ako te odbiju imaš pravo na prigovor,a odbiju li ga, pravo na tužbu Upravnom sudu.U tom slučaju vračaju te na početak i ponovo pišeš pismene radnje.Rok od 4 mjeseca za prijavu ispita teče od dana kada si odbijena rješenjem,budući da se računa da si tog dana pala na usmenom.Užas.

  3. O da!Prošla sam kroz to nedavno.I ja sam bila bolesna.Zakon kaže u slučaju bolesti ili drugog opravdanog razloga...,no bila sam odbijena.Na prigovor sam dobila rješenje nakon mjesec dana(ZUp kaže 8 dana je rok za rješenje po prigovoru).Odbili su me.Nije se radilo o teškoj kroničnoj bolesti(to je razlog doslovce)Sve contra legem.

  4. Danas sam pisala presudu.Jučer davanje mita iz nadležnosti Uskoka, a danas lagana presuda naknade štete.Naravno da je treba napisati jako dobro, ali za sitnije stvari milslim da će nam oprostiti jer se od nas n očekuje da bude besprijekorna.

  5. Kolege,jeste primjetili razliku u debljini predmeta. Dok sam ja dobila spis od oko 70 str., 3 vještačenja, 10-tak svjedoka,..., kolega do mene je dobio spiščić od 10 tak listova-predaja u posjed.Zar ne bi sve pismene radnje trebale biti slične po težini? Zašto nam uopče daju takve obimne spise s kojima se i suci zacijelo muče?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija