Jump to content

peropero

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pitanje je isplati li se s rogatim bosti. Ja jesam svjestan svog prekršaja, kao zakonski, tako i moralno i spreman sam snositi posljedice istoga, ali me ovakav, kao što reče, šlamperaj, lagano živcira, da ne velim da mi vrijeđa inteligenciju. Dvojba. Može li se samo na osnovu ovoga "izcijediti" odbijanje optužbenog prijedloga (kojeg niti ne znam) ili će se sve svesti na eventualnu odgodu, ukoliko jel', na ročištu reagiram otprilike po Ljutkovom prijedlogu (sa snimanjem ili bez njega )? Ako je riječ o ovom drugom, možda mi je jednostavnije i bolje ići niz dlaku i progutati što me ide (uz eventualno kasnije prigovor, odnosno žalbu).
  2. Hvala na brzom odgovoru. U redu, prekršajni nalog od strane policije nije izdan, ali što je onda s optužnim prijedlogom? Očito je podenesen sudu, no nisam li o istom trebao biti obaviješten upravo prilikom prvog poziva na sud? Logično je za pretpostaviti da se radi o pogrešci u otpremi poziva. Zanima me kakve posljedice (i zapravo da li ikakve) takva pogreška ima na postupak. Iz poziva je jedino očito da moram doći na sud, ali nije jednoznačno i nedvosmisleno objašnjeno i zašto.
  3. Pozdrav forumašima! Priča ide ovako. 21.06.2008. zaustavljen sam upravljajući vozilom od strane policijskih službenika. Nije mi rečeno koji je razlog zaustavljanja, tek je kasnije u zapisniku napomenuto da se osjeća miris alkohola iz usta. Obavljeno je alkotestiranje te mi je izmjereno 1,83 g/kg. Priznao sam rezultate ispitivanja i potpisao zapisnik. Vozačka dozvola mi je na licu mjesta oduzeta na osam dana, naloženo mi je da preparkiram vozilo (pločice nisu oduzete) te sam upućen kući pješice. Nakon osam dana sam podignuo vozačku dozvolu. Slijedi dio koji me zbunjuje. Nedavno sam dobio poziv na sud, na ročište radi ispitivanja povodom mog prigovora na prekršajni nalog. Napomenuto je i da je riječ o žurnom postupku. E, sad . Ja nisam primio nikakav prekršajni nalog, niti sam pisao ikakav prigovor na bilo što. Nemam niti branitelja koji je takvo što mogao zaprimiti. Također, na pozivu nema niti spomena o optužnom prijedlogu niti se navodi broj predmeta prekršajnog naloga. Da li se ovdje radi o nespretnoj konstrukciji poziva ili ja to kao laik ne znam pročitati? Nešto treće? Što zapravo mogu očekivati na sudu ? Koja je to uopće to faza postupka? Jedino što mi pada na pamet je da mi sud misli osobno uručiti nalog i očekuje da odmah prigovaram na njega. Isprike za poduži post i unaprijed hvala za bilo kakva pojašnjenja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija