Jump to content

karli

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je karli objavio

  1. HVALA na trudu i odgovoru ! Ako bi mi jos samo mogli konkretno reci po kojem to pravilniku/zakonu/propisu policija nije duzna nakon dostavljanja pravomocne presude od strane VPS-a i u stranu zemlju, jednako kao i u RH, dostaviti okrivljeniku rjesenje o zabrani kojim bih ja bio upoznat o vremenu pocetka i isteka trajanja te zabrane, vec aktiviraju zabranu bez ikakve obavijesti ? Valjanu adresu imaju i na nju sam primio i presudu VPS-a. Mislim nema problema. Nazvati cu ja i pitati da ne bih na granici imao neugodnosti prilikom ulaska u RH, ali mi je to jako cudno i nelogicno.
  2. HVALA na odgovoru. Iskljuceno je da je policija pokusala dostaviti zabranu jer sam im ostavio urednu stranu adresu, znaci nisu jos nista poslali, a presudu VPSRH sam primio na istu tu adresu 29.veljace. pa pretpostavljam da je tada morala stici i u Policijsku upravu i Postaju prometne policije. Nego u vezi dostave imam jedno pitanje. Kad je Presuda suda stigla na inozemnu adresu bio sam u RH i supruga ju je na posti podigla i potpisala sto me je iznenadilo, jer sam mislio da joj nece dati dok ja osobno ne dodjem. Cak sam razmisljao da i ne dizem tu postu nego da se vrati za RH pa da ju salju ponovo ne bi li nekako "razvukao" vrijeme barem do rujna. Mislim da je tu mozda ucinjen propust i da to mozda nije uredna dostava ? U policiji se ne bih zelio previse raspitivati, jer mi je zaista jako vazno da imam vozacku do rujna/listopada pa ih ne bi htio pozurivati. Pitam se samo mogu li biti kaznjen ako upravljam vozilom, a zaista nisam dobio nikakvu obavjest od policije o konkretnom vremenu (od-do) trajanja zabrane. Ne vjerujem da sam se ja osobno duzan raspitivati o tome nakon sto sam dobio presudu VPS u kojoj se ne spominju nikakvi datumi.
  3. Postovani Sivko ! I ja na zalost imam slican problem kao i "malitomo". Zbog voznje pod uticajem alkohola vec drugo jutro (naime zadrzan sam dvanaest sati u "posebnoj prostoriji") "izdaje se PREKRSAJNI NALOG" od strane Policijske uprave te mi se "izrice ukupna novcana kazna u iznosu 5.200,-" koju sam istoga dana uredno platio. Medjutim, izrice mi se i "zastitna mjera zabrane koristenja inozemne vozacke dozvole na teritoriju RH u trajanju od 12 mjeseci" (njemacka vozacka dozvola). To mi se ucinilo puno pa sam ne osporavajuci sami prekrsaj slijedom "Upute o pravnom lijeku" u propisanom roku ulozio "prigovor nadleznom prekrsajnom sudu putem ove policijske uprave" ne bi li mi se mjera zabrane upravljanja mot. voz. umanjila. Vec nakon 4 tjedna dobijam (o samoj urednosti dostave cu nesto reci malo kasnije) "PRESUDU Visokog prekrsajnog suda RH" kojom mi se prigovor odbija, a na kraju stoji napomena da se Presuda dostavlja nadleznoj Policijskoj upravi i Postaji prometne policije. U dostavljenoj presudi ne postoji vise "Uputa o pravnom lijeku" pa pretpostavljam da je to konacno...I sve OK. E sada. Od same Policijske uprave i Postaje prometne policije nisam jos dobio nikakvu obavjest niti u Presudi VPSRH stoji neki datum od-do, a vezano uz izvrsenje zastitne mjere pa nisam siguran jesam li vec sada pod zabranom, ili cu o tome biti pravodobno obavjesten od strane Policije ? Radi godisnjeg odmora idealno bi bilo da mi zabrana pocne teci od listopada pa me zanima da li Zakon dozvoljava takovu mogucnost odgode izvrsenja. Stvarno mislim na zakonske propise, a ne na veze i vezice jer toga na zalost nemam.
  4. HVALA ti na ovako brzom odgovoru petpetica ! a ovo sa "rent-a-car agencijom" nije slucaj,radi se zaista o prijateljima i rodjacima. ovdje mi auto nije potreban,a posto dolazim u HR barem 5-6 puta godisnje i ostajem i po nekoliko tjedana,razmisljao sam cak i o tome da kupim neki jeftiniji auto koji bi ostajao u HR,a koji bi povremeno prijavljivao i odjavljivao ako to ne uzima previse vremena i ako se tako nesto u HR isplati. ovdje u austriji je to moguce i na taj nacin ne placas osiguranje za vrijeme dok su tablice kod njih i mozes ih opet podici u svakom trenutku,ali sa druge strane moras placati garazu 50,60,70 eura mjesecno posto auto ne smije stajati na javnom parkiralistu bez tablica,dok u HR nemam problem sa parkiranjem...nadam se da si me razumio i da nisam previse zakomplicirao. u tom slucaju bih kupljeni auto u HR prijavio na rodjaka ili jednog od roditelja i koristio ga kada dodjem. ...koliko uopce kosta godisnje osiguranje za jedan auto srednje klase i da li se isplati odjava/prijava nekoliko puta godisnje,ako je to uopce moguce ?...puno pitanja,ali nadam se da ces naci vremena da mi odgovoris i predlozis nesto pametno,hvala!
  5. zanima me da li kao strani drzavljanin (austrija) smijem u RH upravljati motornim vozilom koje ima hrvatske tablice,npr. za vrijeme boravka u hrvatskoj posudim auto od prijatelja na nekoliko dana ?...u slucaju da mi treba neka vrsta punomoci od vlasnika,gdje se ovjerava i koliko dugo ta punomoc vrijedi ?....HVALA !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija