Jump to content

Erika

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sad kad ponovo čitam - zaista sam bila nejasna. Stan smo kupili na kredit. Moj zaručnik je nositelj kredita, a ja sam sudužnik. Ratu kredita otplaćujemo popola.Dijelimo popola i sve ostale troškove života. Živimo zajedno od kupovine stana (od prije 6 mjeseci), a vjenčanje je na proljeće, tako da ću tada promijeniti dokumente. Mislim, čisto da ne bi bilo zabune - moj zaručnik nema ništa protiv da mi reguliramo na neki način vlasništvo tog stana. Naime, kad smo kupovali stan i dizali kredit, banka nije dala da oboje budemo nositelji kredita, već samo jedno.Zbog toga je i u gruntovnom izvatku samo on. Dakle, kako to vlasništvo regulirati s pravne strane - darovni ugovor ili onaj famozni sporazum o diobi izvanbracne stecevine? Hvala najljepša na trudu i strpljenju.
  2. Zar zaista nitko nema neki savjet, korisnu primjedbu... Znam da ste svi vjerojatno jako zaposleni ali meni je ovo važno.... Ajd valjda ce se naci neka dobra duša.... Pozdrav !
  3. Ispricavam se - htjedoh jos dodati da nismo zivjeli u klasnicnoj izvanbracnoj zajednici - nemam prijavljeno prebivaliste na nasem stanu...planiram se prijaviti kad se vjencamo da ne moram prolaziti peripetiju s dokumentima dva puta...
  4. Postovani, zanima me vase strucno misljenje o sporazumu (ili ugovoru) o diobi izvanbracne stecevine? Naime, savjetovali su mi da je to bolje od darovnog ugovora. O cemu se radi: moj zarucik i ja smo zajedno kupili stan, zajedno zivimo u tom stanu i pola-pola snosimo sve troskove. Uskoro cemo se i vjencati. No cinjenica je da je to moj zarucnik stekao prije braka i da bi pravno gledajuci u slucaju neke diobe ili razvoda izvisila. Ili ne dao Bog da mu se nesto dogodi... Prvo smo on i ja razmislajli o tome da mi darovnim ugovorom daruje pola stana, no jedna kolegica pravnica mi je rekla da Darovni ugovor i nije najbolja stvar s obzirom da se moze povuci i predlozila mi je sklapanje Ugovora/sporazuma o diobi izvanbracne stecevine. Sto mislite o tome i sklapa li se taj ugovor prije stupanja u brak ili nakon stupanja u brak? Treba li u tom ugovoru navesti samo stan ili i sve ostalo sto posjedujemo - ustedjevina, auto itd? Unaprijed zahvaljujem na cjenjenim misljenjima i savjetima!
  5. Molim Vas za savjet...Zar mi nitko ne moze nista pametno savjetovati??? Ne bih se zeljela dovesti u nezavidnu istuaciju kad budem imala 60 godina i 1000 kuna mirovine... Ajmo strucnjaci, ucinite dobro djelo!
  6. Moj zarucnik i ja smo zajednickim sredstvima i uz kredit koji je on podigao a ja sam mu suduznik kupili stan. Stan je upisan na njegovo ime, a zivjet cemo tamo oboje. Dogovorili smo se da kada se vjencamo on prepise pola stana na mene s obzirom da cemo i kredit placati pola-pola. Sto treba pravno uciniti da u slucaju njegove smrti ja nasljedim cijeli stan, a da u slucaju moje smrti on takodjer bude jedini nasljednik (u slucaju da ne budemo mogli imati djece)? Moze li tu biti problema s nasljedjivanjem? Ne bih se voljela nekad natezati s rodbinom, s obzirom da smo on i ja sami bez icije pomoci i s velikim odricanjem uspjeli kupiti taj stan i otplacivat cemo ga 20 godina... Hvala od srca na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija