Jump to content

BlackSabbath

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je BlackSabbath objavio

  1. Pozdrav! Imam problem s HEP-om. Naime, zbog tromosti i nekomunikacije između unutarnjih odjela hep-a zagreb, u pitanju je opstojnost moje firme, zbog gubitaka u poslovanju i povredi ugleda firmi. Radi se o isključenju el.energije iako su uredno plačeni svi računi. Ukratko, hep je izvidom u lokalu u kojem sa u zajmu i ustanovili su da je netko prčkao po limitatoru. Ustanovili su neovlaštenu potrošnju i poslali kaznu od 12000kn. Zapisnik o izvidu nitko nije potpisao jer niti sam ja bio prisutan niti vlasnica lokala. U zadnjih 4 mjeseca već su me dva puta isključili. Nakon prvog puta, 28.10.2011. sam na sastanku s direktorom Škorom iz HEP-a dogovorio storniranje te kazne ako prihvatim jači limitator, što sam ja i učinio i platio 5000kn, ali hep nije stornirao račun i sad su mi ponovno isključili struju. Mogu li ih tužiti za upropaštavanje firme materijalno i moralno(ugled)? Jer svako isključenje me baca u propast, a treba plačati doprinose, plače, račune,... Unaprijed hvala!
  2. Pozdrav! Imam problem s HEP-om. Naime, zbog tromosti i nekomunikacije između unutarnjih odjela hep-a zagreb, u pitanju je opstojnost moje firme, zbog gubitaka u poslovanju i povredi ugleda firmi. Radi se o isključenju el.energije iako su uredno plačeni svi računi. Ukratko, hep je izvidom u lokalu u kojem sa u zajmu i ustanovili su da je netko prčkao po limitatoru. Ustanovili su neovlaštenu potrošnju i poslali kaznu od 12000kn. Zapisnik o izvidu nitko nije potpisao jer niti sam ja bio prisutan niti vlasnica lokala. U zadnjih 4 mjeseca već su me dva puta isključili. Nakon prvog puta, 28.10.2011. sam na sastanku s direktorom Škorom iz HEP-a dogovorio storniranje te kazne ako prihvatim jači limitator, što sam ja i učinio i platio 5000kn, ali hep nije stornirao račun i sad su mi ponovno isključili struju. Mogu li ih tužiti za upropaštavanje firme materijalno i moralno(ugled)? Jer svako isključenje me baca u propast, a treba plačati doprinose, plače, račune,... Unaprijed hvala!
  3. Možda sam dosadan ali čl.220 prekršajnog zakona kaže kako državni odvjetnik Republike Hrvatske može podignuti zahtjev za zaštitu zakonitosti ako je povrijeđen zakon, što je malo vjerojatno da će se desiti. Nazvao sam Visoki prekršajni sud i razgovarao sam s jednim sucem. U globalu mi je rekao kako protiv drugostupanjske odluke nema žalbe, a kad sam mu spomenuo povredu zakona i postupka te lažno svjedočenje, spomenuo je nekakvu "obnovu postupka", ali mi nije znao precizirati ili ja nisam skužio kako i šta. Imam li mogućnost obnove prekršajnog postupka i kome predajem zahtjev za obnovom. Hvala, hvala, hvala,...
  4. Pročitao sam presudu nekoliko puta ali nigdje ne piše ništa o pravnom lijeku. Nigdje se ne spominje. Zar je moguće da u pravnoj državi nemam pravo se žaliti na presudu iako je u postupku došlo do očitih kršenja postupka i lažnog svjedoćenja.
  5. Pozdrav! Dobio sam presudu u kojoj je navodno svjedočio policajac koji me zaustavio i naravno dao svoje viđenje koje se razlikuje od mog viđenja koje sam naveo u prigovoru. Npr., on kaže da sam popio tri pive a u mom prigovoru je navedeno dvije pive, i ima još razlika, ali sutkinja nije uvidjela razliku i dosudila na osnovu onoga što je rekao policajac. Moj prigovor nije izgleda ni pogledala. Kome sad da pišem prigovor na presudu i ima li moj prigovor kakvu moć odgode plaćanja kazne. P.s. Naravno u presudi piše kako nisam došao na ročište iako imam potvrdu da sam bio, ali sam zakasnio zbog prije spomenutih razloga.
  6. Ok, hvala, budem probao, iako su mi mailom odgovorili kako taj razlog kašnjenja nije nepredvidiv (trebao sam predvidjeti da će biti popravci na vratima ) pa tako i neopravdavajući.
  7. Pozdrav, Nedavno sam bio pozvan na ročište kao okrivljenik i zakasnio sam cca 12 minuta i to zbog zaštitara i domara na ulazu u sud. Oni su naime popravljali ulazna vrata pa nitko nije mogao ni van ni unutra. Kad sam ušao u sobu gdje je trebalo biti ročište, sutkinja me na jedan ne tako pristojan način istjerala i rekla kako upravo piše presudu i kako je ne zanimaju razlozi mog kašnjenja. To je prekršajni sud u Zagrebu, Kennedyev trg 11. Zanima me imam li pravo na još jedno ročište ili možda na žalbu. Već sam kontaktirao prekršajni sud o ponašanju te sutkinje koje nije bilo odmjereno i kulturno, ali kao odgovor sam dobio kako sutkinja nije pogriješila i kako moj razlog kašnjenja nije nepredvidiv pa tako ni opravdavajući. Help!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija