Jump to content

Cocom

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Cocom objavio

  1. Poštovani, u svibnju 2018. godine predali smo zahtjev za izdavanje uporabne dozvole. Do danas još nitko nije izašao na tehnički pregled. U više navrata kada smo se interesirali o našem predmetu, rečeno nam je od strane dodijeljenog referenta, da još predmet nije ni taknuti. Moje pitanje je da li postoji neki vremenski period nakon kojeg proteka se uporabna dozvola izdaje po sili zakona? Bez tehničkog pregleda? Dobili smo takvu informaciju, pa samo da provjerim ima li u tome istine. Zahvaljujem unaprijed na odgovoru.
  2. Pozdrav! naslov teme možda baš i nije najbolji, ali sad ću pobliže objasniti moj problem. Na trgovačkom sudu u Zagrebu je 199 i neke upisana tvrtka kao d.d. Ta tvrtka je u mirovanju zadnjih 3 ili 4 godine - na Sudskom registru je aktivna, ali nema nikakvog poslovanja, nema zaposlenih i ne predaje financijske izvještaje. Predsjednik, članovi uprave kao i direktor su stranci. Tvrtka koristi ime koje predstavlja jedan njemački "brand", a za koji smo mi sada dobili pravo zastupstva za Hrvatsku. Moje pitanje je koji je prvi korak kojeg bi trebali poduzeti, uzevši u obzir da s nikim iz navedene tvrtke ne možemo stupiti u kontakt ( Postoji broj telefona, na koji se nitko ne javlja, sve odgovorne osobe su stranci i mislim da firma postoji još samo fiktivno.) Najbolje bi bilo kad bi uspjeli s nekim stupiti u kontakt i dogovoriti se oko preuzimanja tvrtke - kupnje, ali pošto to vjerojatno neće biti moguće, da li se to rješava sudskim putem? Kome prijaviti?? Hvala puno svima unaprijed na odgovoru!!
  3. Zahvaljujem na odgovoru! Znači, osim što sam se pomirila s činjenicom da zadnju netto plaću nikada neću dobiti, sad moram još i sa tim da imam 8 mj. manje radnog staža. A da stvar bude još gora dotični g. Direktor otvorio je novu firmu i sve priljeve koji stižu (od kupaca) prebacio na istu. U "staroj" više nema priljeva na žiro i nikad ga neće ni biti. Da li je moguće da se obaveze podmire iz novovosnovanog poduzeća??? A što se tiče IP obrasca ne mogu ih ganjati ni prijetiti kad se na tel. ne javljaju, a ured je u sklopu obiteljske kuće. Kojoj instituciji da se obratim, pa nek ih oni ganjaju?
  4. Dobar dan najprije! Lijepo vas molim za odgovor. Moj bivši poslodavac nije mi uplaćivao poreze ni doprinose 8 mjeseci, znači uplaćivan je čisti netto na tekući račun, a radio se obračun poreza i doprinosa i uredno se svaki mjesec predavao Rs-m obrazac i ID obrazac. Kako ja više nisam zaposlena u toj firmi nemam uvida u to kakvo je stanje u firmi, samo znam da financijski dosta loše stoje, mislim čak da je firma u blokadi. Molim vas odgovorite mi šta mogu učiniti po pitanju uplate za mirovonsko i zdravstveno, da li samo čekati i koliko, da li je to njihova obveza platiti??? Osim toga, šta mogu učiniti ako mi ne pošalju IP obrazac i do kada bi ga trebali poslati? Puno hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija