Jump to content

mig2

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Moj problem je slijedeći. Imala sam pretplatnički odnos sa vipom sklopljen 2006.g. na 12 mjeseci, međutim kako sam ostala bez posla nisam platila zadnjih 5 računa (zadnji račun ožujak 2007)te je ukupni dug bio 1066 kn. Dana 16.05. 2oo7.g. dolazi mi od odvjetnika koji zastupa vip posljednja opomena pred ovrhu prema kojoj u roku 8 dana moram platiti dug u iznosu od 1236,06 kn (sa zateznim kamatama i dr. troškovima), međutim kako ni tada nisam radila dug u navedenom roku nisam podmirila. Nekoliko mjeseci kasnije sam se zaposlila i dug od 1236,06 kn podmirila dana 03.03 2008.g. (prema posljednoj opomeni pred ovrhu) i dokaz o uplati faksirala vipu misleći da sam sve riješila, dokaz o uplati sam sačuvala. Međutim, dana 24.02.2012.g. dolazi mi od javnog bilježnika rješenje o ovrsi od 17.10.20o7.g dakle nakon 4 godine prvi put zaprimam rješenje ovrsi na gore navedeni dug za telefonske račune koje sam platila, te na rješenje imam pravo prigovora. Nakon što sam zaprimila rješenje kontaktirala sam društvo koje zastupa vip i rečeno mi je da u evidenciji imaju moju uplatu od 1236,00 kn, ali da još moram uplatiti troškove postupka i kamate na troškove postupka za koji postukak ja nisam znala jer sam rješenje iz 2007. zaprimila prije par dana. Zatražila društvo sam da mi pošalju obračun poslali su mi slijedeće troškove: troškovi postupka 1207,80 kn, kamate na trošak postupka 625,01 kn, kamate na glavnicu 641,oo kn, glavnica 1066,00 kn=3540,23 kn umanjeno za moju uplatu od 1236, 06 kn. Dakle iz svega ispada da mi žele naplatiti troškove postupka iz 2007. za koji ja nisam znala do prije par dana, a tvrde su mi prijedlog za ovrhu poslali 2008. g. ja mislim nakon moje uplate što ja sigurno nisam dobila, te su mi još zaračunali kamate na glavnicu sve do 2012.g., a glavnicu sam podmirila 2008.g.. Ako več imaju evidentiranu moju uplatu zašto nisu izmjenili rješenje o ovrsi i teretili me za troškove postupka, a oni mi šalju rješenje ovrsi gdje me terete za glavnicu. Pitanje da li imam osnove za prigovor?
  2. Molim da mi netko pošalje skriptu za opći dio DSI na e-mail: jelenajm84@gmail.com Unaprijed zahvaljujem.
  3. Molim nekoga da mi pošalje skriptu za opći dio državnog ispita na e-mail: jelenajm84@gmail.com. Unaprijed zahvaljujem.
  4. Evo ja sam danas (6.2.2009.)polagala ispit i uspješno položila. Nije bilo strašno uopće, čak i malo prejednostavno. Komisija je bila odlična, u detalje nisu išli. Pitanja uglavnom ona koja se vrte na legalisu. EU: Kako je nastala EU, Europska ekonomska zajednica, Zajednica za ugljen i čelik, kriteriji za ulazak, tijela EU(pojasniti o pojedinom tijelu ponešto) USTAV I DRŽAVNA UPRAVA: Suverenitet,temeljne odredbe,ovlasti sabora i predsjednika, grb, zastava, himna, sudbena vlast, tko su potpredsjednici vlade, poslovi državne uprave, upravni nadzor, nabrojati ministarstva, financiranje državne uprave, središnji državni uredi ZUP I UREDSKO: načelo materijalne istine, rokovi, kojim akt donosimo kada ispravljamo rješenje, glavne knjige (ovo sam bila sama kod ispitivača, od ostalih ne znam pitanja) LOKALNA I SLUŽBENIČKI ODNOSI: lokalna samouprava, finaciranje lokalne samouprave, povrede službene dužnosti i tko odlučuje o njima. Ovo je za SSS.
  5. Da li netko polaže državni ispit 6.2. i molim zadnja iskustva sa ispita
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija