Jump to content

scallywag

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Neka od pitanja koja su bila upućena meni i mojim kolegama. Pitanja su opširnije postavljena nego ova ovdje prezentirana. Ispitivači su korektni, susretljivi i pomažu. Pohvale i tajnici naše grupe. Bilo je i padova, ali opravdanih - nisu učili i sami bi to priznali. Osnove ustavnog uređenja i sustav državne uprave Ustavni sud Javnost rada državne uprave Nacionalne manjine Ratifikacija međunarodnih ugovora, tko ih obavlja ratifikaciju, i njihova pravna snaga Imunitet saborskih zastupnika Vlada, način biranja, ovlasti Pravna pomoć/suradnja tijela državne uprave Osobna, socijalna, gospodarska, politička prava Pučki pravobranitelj Službenički odnosi i Sustav lokalne i područne (regionalne) samouprave Odbor za državnu službu (koje tijelo odlučuje o žalbama o prijemu u službu) Sukob interesa, dodatni rad Plaća službenika Tko obavlja rad u državnoj službi i tko su Na koji način građani mogu odlučivati na lokalnoj razini - isto pitanje i za ustavno uređenje Raspuštanje predstavničkog tijela JLS Ovlasti i poslovi grada i općine Odluke predstavničkog tijela JLS Kako se primaju osobe u državnu službu Lake i teške povrede službene dužnosti Pravilnik o unutarnjem redu Čime se uređuju materijalna prava državnih službenika ZUP ZUS Uredsko poslovanje Na koji način se pokreće upravni postupak Stranke u upravnom postupku Načela upravnog postupka Tko su obveznici plaćanja upravnih pristojbi i što se s njima plaća Izmjene ZUS-a - upravni sudovi Rok za donošenje rješenja Pravni lijekovi - žalbe, prigovori, žalba na zaključak da li je moguća? Način rješavanja u upravnim stvarima - neposredno i ispitni postupak, kad koji? Državni pečat Klasifikacijska oznaka Rješenje, od čega se sve sastoji Osobna dostava - postupak Pomoćna evidencija/knjige Vrsta upisnika Tko obavlja poslove državne uprave, koji su to poslovi Koja su javnopravna tijela Upravni, inspekcijski nadzor Organizacijske jedinice unutar ministarstva Poslovi ministarstva Čelnik ureda državne uprave u županiji EU Lisabonski ugovor - dosta često pitanje Kako su uređena socijalna prava u EU (zaposlenici, mladi, stari i najbitnije rad žena) Regionalni razvoj EU Pretpristupna pomoć Hrvatska u EU
  2. Pretpostavljam da ste pravnik pa ću ponovno napisati. Ni žena ni ja nismo prije kažnjavani za bilo kakav prekršaj. I bio je samo jedan post o zloupotrebi položaja mladog policajca. Ali hvala na brzom savjetu.
  3. Poštovani poznavatelji prava i pravne procedure. Jučer sam dobio preporučeno pismo da se izjasnim tko je upravljao vozilom koje je u mom vlasništvu u x ulici u x vrijeme. Moja žena je žena išla na posao i kratko je mobitelom javila poslodavcu da će kasniti, a zbog oblika ulice i gustoće prometa nije bila u mogućnosti, a da ne ugrožava promet, stati u stranu da obavi navedenu radnju. Na uglu je stajao policajac u civilu pokraj svog civilnog golfa i snimao video kamerom sve aute koji su prolazili tom ulicom. Kakva je kvaliteta slike zbog odbljeska od stakla ne znam. Da li mi možete pomoći u smislu daljnih radnji. Da li mi se isplati ići osporavati prekršaj na sudu. Koji je novčani iznos tog prekršaja i kakva je praksa ljudi koji ne žele platiti kaznu ili žele umanjiti iznos kazne. Unaprijed zahvaljujem u moje i ženino ime. P.S. Ni žena ni ja nismo prije kažnjavani za bilo kakav prekršaj.
  4. Da li tko zna, da li postoji kakav vremenski rok u kojem ja moram zaprimiti prekršajni nalog ili kakavo pismeno od nadležnog tijela, a da bi ostao pravovremen?
  5. Da, možda. Svakako je policajac bio iziritiran mojim ponašanjem i prvenstveno me je kaznio zato što je mislio da sam se namjerno htio provući da bi stao u red prije njega. Što meni nije bilo ni na kraj pameti, ja sam vozio svoju vožnju sa povećanim oprezom ali nisam stao, jer da ponovim nisam prepoznao njegovu namjeru i nisam se nigdje žurio. Hvala na prijedlogu.
  6. Hvala. PRAVILNIK o znacima što ih sudionicima u prometu na cestama daju ovlaštene osobe Članak 9. Svjetlosni znaci koji se daju posebnim uređajima za davanje svjetlosnih znakova na vozilu znače: Upaljeno plavo rotacijsko svjetlo na vozilu koje stoji na kolniku - znači obvezu za vozače da smanje brzinu kretanja svog vozila, da ga po potrebi zaustave i postupaju po naredbama ovlaštene osobe. Ja sam smanjio brzinu i naravno, da sam protumačio njegovo ponašanje kao uključenje u moju traku, da bih se zaustavio i propustio ga.
  7. Da li je osnovano dobiti prekršajnu prijavu, tj. kaznu od 3000 kn, 3 boda i na 3 mjeseca oduzeta vozačka dozvola za sljedeće: Poslije raskrižja, na kojem sam čekao zeleno svjetlo, u osobnom vozilu, krećem se u smjeru gdje postoje dva kolnička traka u istom smjeru. Ja se nalazim u desnom traku jer taj vodi ravno i desno, a lijevi lijevo. U lijevom traku se nalazi zaustavljeni policijski auto u bočnom položaju sa upaljenim rotirajućim svjetilma (valjda je polukružno okretao da bi se našao u mom smjeru kretanja što je na tom mjestu zabranjeno, ali je bio zaustavljen). Ja sam usporio, a on je i dalje stajao i nisam mogao utvrdi namjeru njega kretanja, ni svrhu stajanja, pretpostavio sam da je taj trak zatvoren iz nekog razloga. Kad sam ga prošao morao sam stati jer je bila kolona za ravno odnosno desno. On se dovezao usporedno do mene (ugašenih rotirajućih svjetala) i rekao mi da će me čekati iza raskriža, upalio rotirke i provukao se dalje gdje me je čekao par minuta dok sam došao zbog kratkih zelenih svjetala. Objasnio mi je da sam počinio prekršaj ometanja ili sprečavanja službene osobe u obavljanju njihove (ne znam kakve ali hitne sigurno nije) dužnosti i da je kazna 3 tis kn, 3 mjeseca vozačka i 3 boda. uzeo mi vozačku i prometnu i nešto pisao. Nisam dobio nikakavu pismenu kopiju onoga što je napisao. Samo je rekao da ću dobiti poziv od prekršajnog suda i vratio prometnu i vozačku. Osjećam se izgiranim jer smatram da bi svaka osoba tako postupila kao i ja i da nisam počinio tako težak prekršaj. Ako itko ima kakvih saznanja u vezi navedenog molim za vaš komentar.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija