Jump to content

Tinko10

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. gdje se to rješava za 3000 kn ? odmah pristajem !
  2. Imamo građevinsku dozvolu iz 2002.god . Kuća nije uknjižena u katastru ni gruntovnici jer je to skupooo ! Željeli bi uknjižiti obiteljsku kuću u katastar i gruntovnicu. Koja je najpovoljnija varijanata za uknjižbu kuće u katastar.? Može li biti problema ako je ne uknjižimo ? Hvala !!!
  3. Poštovani stručnjaci iz područja prava-geodezije . Ako ste imali ovakav primjer molim savjetujte. Nas 5 suvlasnika imamo udjele na 2 k.čestice jedna pored druge u građevinskoj zoni. Svi smo suglasni da razvrgnemo suvlasničku zajednicu. Postoji rješenje općinskog suda o razvrgnuću ove suvlasničke zajednice iz 1976. godine Po tom rješenju bi se trebalo formirati 5 novih k.čestica.u samovlasništvu. To rješenje je pravomoćno od 1976.godine. ali dosad nisu čestice iscjepane iz razloga neslaganja suvlasnika. Danas su svi suvlasnici složni da se zajednica razvrgne . 1. Da li se nakon 33 godine od tog rješenja o razvrgnuću na osnovu istog mogu formirati novih 5 čestica u samovlasništvu ? 2. Da li se mora poštivati to rješenje ? 3. Kakav je postupak ako se jedan od nas pet neslaže s tim rješenjem ? 4. Kakav je postupak kako bi troškovi razvrgnuća i parcelacije bili minimalni ? Hvala !!!
  4. Nebi suvlasnici ništa gradili samo bi razvrgnuli zajednicu suvlasnika tako da svako dobije česticu u svom vlasništvu 1/1 . Kako se to radi najjeftinije ?
  5. Geodeti i drugi stručnjaci pomagajte ! Situacija je da 5 suvlasnika imaju udjele na 2 čestice jedna pored druge koje su oranice u građevinskoj zoni. Čestice su dovoljno velike da od njih mogu nastati 5 novih čestica površina većih od 500m2 svaka sa prilaznim putom. Svi suvlasnici su suglasni kako da od 2 čestice formiraju 5 novih jer bi tako svako dobio svoju česticu u vlasništvu 1/1. Sve radimo u svrhu da razrješimo suvlasništvo i da postanemo vlasnici 1/1 novonastalih čestica ! Da li je moguće na osnovu dogovora svih suvlasnika putem ovlaštenog geodeta napraviti parcelaciju tako da od 2 čestice koje promatramo kao jednu formiramo 5 novih katastarskih čestica ? Šta treba poduzeti i koliko bi to otprilike koštalo ? Hvala !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija