Jump to content

silver01

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je silver01 objavio

  1. Da li je netko doista uspio ovakvim načinom odjave, bez ovjere njihovog formulara za odjavu kod bilježnika? Čisto da znam isplati li se truditi ili čovjek može samo izgubiti spor s njima? Hvala!
  2. Još bi samo pitao da li može biti problema s odjavom zbog navedenog razloga (...ne želim gledati HRT...), odnosno da li da ponovo odjavim s razlogom kvara. Znam i sam da sam odmah trebao tako, ali... Povratnicu imam i čuvam. Hvala Vam svima na odgovorima!
  3. Molio bi neki savjet, s obzirom da mi teče rok od 8 dana za plaćenje opomene pred ovrhu! Hvala!
  4. Postupio sam upravo kako je naveo "blitvar" u odgovoru s početka rasprave. Ubrzo mi je poslan formular za odjavu prijamnika koji bi trebao ovjeriti kod javnog bilježnika i dati im ovlasti da mi ulaze u stan po želji, što naravno nisam učinio. Slijedilo je par upozorenja i uplatnice za dugovanje... Nakon što mi je dospjela opomena pred ovrhu nazvao sam u HRT čisto da vidim što će reći. Dobio sam odgovor da nisu zaprimili moju odjavu, premda je poslana s povratnicom, jer nije to onaj formular ovjeren kod javnog bilježnika koji su mi poslali već samo moj dopis i uglavnom da ne vrijedi. Kada sam spomenuo da im uvjet iz njihovog formulara nije baš u redu, s obzirom na Zakonsku osnovu članak 34. Dom je nepovrediv. Samo sud može obrazloženim pisanim nalogom utemeljenim na zakonu odrediti da se dom ili drugi prostor pretraži. Pravo je stanara da on ili njegov zastupnik i obvezatno dva svjedoka budu nazočni pri pretrazi doma ili drugoga prostora. (...) Pretraga radi pronalaženja ili osiguranja dokaza za koje postoji osnovana vjerojatnost da se nalaze u domu počinitelja kaznenog djela, može se poduzeti samo u nazočnosti svjedoka. gospođa se malo uzrujala i rekla nešto u stilu: da,da hvala, doviđenja. Zanima me što mi je činiti, držati se dalje uputa ili odustati od svega i platiti zaostatke pa nastaviti s plaćanjem, s obzirom da je dotična gospođa izjavila da moj dopis ne vrijedi kao odjava. I s obzirom da je u dopisu naveden razlog kao iz primjera ( ...ne želim gledati HRT...) da li to ima veze. Znam i sam sada da bi bilo puno bolje da je napisano zbog kvara... Hvala i pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija