Jump to content

ivololaribar

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. idem u mirovinu kao radnik u jednoj privatnoj firmi,znači ne idem iz MUP-a i nemam HRVI. koliko mirovina kao takva iznosi.
  2. Molim vas ili nekog tko zna da mi približno obračunate visinu mirovine. U MUP-u sam bio od 25.03.1991-20.04.1995 neprekidno. U HV-u sam bio od 15.6.1995-10.08.1995. Civilnog staža bez MUP-a i HV 15 godina,znači ukupni staž sa beneficijama oko 24 godine. Znači imam status hrvatskog dragovoljca i branitelja od preko 48 mjeseci. Status HRVI- nemam. Prije par dana dobio sam rješenje o profesionalnoj nesposobnosti za rad na osnovu dviju operacija kralježnice i PTSP-a. U mirovinu odlazim iz radnog odnosa a ne sa biroa. Dali u mom slučaju imam pravo na braniteljski dodatak i dragovoljački dodatak i imam li pravo na dodatak na mirovinu od 30 %. Prosječna bruto plača je bila oko 6 000 kn.
  3. eto ja sam juče dobio profesionalnu CIVILNU mirovinu,kolika bi ona otprilike trebala biti,imam oko 24 godine radnog staža,hrvatski sam branitelj i dragovoljac domovinskog rata. unaprijed hvala.
  4. molio bi gosp.Mrljevca ili nekog drugog da detaljnije pojasni ovu proceduru.
  5. norma1,tebe nakon šest mjeseci neprekidnog bolovanja tvoj doktor opće prakse po zakonu mora slati na invalidsku komisiju.On ti napravi zahtjev i obradi papire koje ti šalješ ili osobno nosiš. Nakon 15-ak dana dobiješ poziv da osobno dodješ na pregled sa svim nalazima,bilo originalima ili kopijama. Ako izjaviš da želiš raditi i nastaviti posao onda će te valjda pitati zašto si došao tu i zašto si na bolovanju.Tada te sigurno neće poslati u mirovinu(bar tako mislim). Ako se iz nalaza vidi da trebaš ići na neku operaciju onda će ti reći da se javiš opet nakon operacije jer oni misle da bi operacija trebala rješiti tvoj problem i da ćeš onda ozdraviti. Bar je tako bilo u mom slučaju jer sam imao dvije operacije kralježnice i četiri puta bio na komisiji.
  6. Mrljevac u slučaju da vam invalidska komisija da profesionalnu nesposobnost za rad koja je daljna procedura za odlazak u mirovinu ako to želim. može li mi firma praviti probleme i izmišljati radna mjesta za mene. hoće li mi revizor za bolovanje zaključiti bolovanje kada dobije rješenje o profesionalnoj bolesti. imam li pravo na otpremninu i može li mi tu poslodavac stvarati probleme.
  7. Poštovanje, zaposlenik sam u Konzuma, prije neki dan mi je preminuo roditelj, zanima me da li imam pravo na isplatu pomoći za smrt roditelja, i koliko iznosi, i ako imam što trebam učiniti.... Unaprijed hvala na odgovoru.. Pozdrav.
  8. bigtuna,evo i ja sam danas izišao iz bolnice sa operacije pa samo želim da ti se zahvalim na odgovoru.
  9. mapa,ja sam do sada bio na bolovanju zbog PTSP-a i sada idem na operaciju kralježnice po drugi put(sutra idem da budem precizniji) pa mislim nakon povratka sa operacije da zamolim svoju doktoricu da mi jednog petka zatvori bolovanje zbog PTSP-a i u ponediljak otvori pod dijagnozom zbog krtalježnice.bez obzira na taj postupak komisija mi nebi mogla ništa niti bi me vratila na posao.
  10. bigtuna,jesi li siguran u to ili misliš da je tako.i treba li ponovo slati zahtjev za 100 % ili to ide automatski.
  11. u pravu si rubens ali moja situacija nije idealna niti će biti. napominjem da sam dragovoljac i da se liječim od 1995 povremeno kod psihijatra a od 2008 godine neprekidno.lani sam operirao kralježnicu i opet idem na operaciju kralježnice za par dana,tri puta bio na procjeni radne sposobnosti na HZMO-u,zadnji put prije mjesec dana i dobio opet odbijenicu,rekli mi da ne postoji invalidnost iako je vještak imao otpusna pisma i nalaze iz kojih je vidljivo da sam operiran i da opet idem na operaciju. neznam šta treba čovjek da doživi pa da dobije zadovoljštinu i ono šta mu pripada.
  12. dali u tom slučaju imam opet 100% bolovanje ili 50%
  13. nema tu odgovora za mene. mene zanima trebam li prekinuti bolovanje na više od mjesec dana pa opet otvoriti na istu dijagnozu bolovanje i podnijeti opet zahtjev za 100 postotno ili postoji neki drugi način.
  14. Dakle,do prije par dana imao sam 100 postotno bolovanje koje je prepolovljeno iako nisam prekinuo bolovanje i dijagnoze su ostale iste. Postoji li nekakva mogućnost da ponovo bude 100 postotno i šta treba učiniti.
  15. i šta onda kada podnesem pritužbu na njihov rad,pa treba opet za 6 mjeseci doći na komisiju kod tih istih. samo sam želio da čujem mišljenje ljudi koji su u posljednje vrijeme bili na komisiji i da kažu jesu li dobili invalidnost ili su glatko odbijeni.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija