Jump to content

stric

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Našao sam odgovor. PISANA IZJAVA POREZNOG OBVEZNIKA I NJEGOVA BRAČNOG DRUGA da u trenutku i do trenutka kupnje prvog stambenog prostora nemaju u vlasništvu i/ili suvlasništvu odnosno nisu imali u vlasništvu i/ili suvlasništvu stambeni prostor u tuzemstvu i u inozemstvu, i da se radi o kupnji prvog stambenog prostora - ovo piše izmedju ostalog koja je dokum. potrebna za ostvarenje tog prava. užas. koja je logika stvarno mi nije jasna. valjda zato i nisam pravnik. što se mene tiče može se ova tema zaključiti.
  2. Prošle godine je supruga kupila stan na kredit od RBA. U kreditu je sama, nekretnina glasi na nju. Iste godine moja majka daruje pola svog stana meni pola bratu. Za oboje nismo platili porez na promet nekretnina. Upravo su nas zvali iz porezne uprave i rekli da obzirom da u trenutku kupovine nekretnine meni to nije bila prva nekretnina oni neće prihvatiti plaćene kamate kao poreznu olakšicu. Ne razumijem gdje sam ja u toj priči kad stan ne glasi na mene niti imam ikakve veze s kreditom. Možda sam glup ali stvarno ovo ne razumijem, ipak ja radim u kulturi...
  3. Naravno da je maloljetan ali bit će punoljetan i ako da dragi Bog sa tek 2 razreda srednje umjesto da bude maturant ! A što ako ostvari svoju želju i ne upiše se nigdje na jesen ? Po ovome ispada da je u tom slučaju obaveza uzdržavanja do 19 rođendana... A ja sad opet ništa ne znam. Ovakvim tempom, malo idem u školu malo ne idem on može sa 19 godina biti u 2 razredu srednje škole. Jer pasti se može 2 put, odnosno u strukovnoj školi jednom a obzirom da se ispis iz škole ne računa kao pad, kao što sam već rekao, tako se može do ne znam kad. Također i na fakultetu, pa redovno se može mijenjanjem studija studirati 9, 10 godina. Hoću reći imati status redovnog studenta. A to što će sud riješiti..o tom potom. Ja osobno tu ne nazirem rješenje niti kraj. I ovo "roditelj može tužbom..." znači može ali ne mora ? Očito da bih bio siguran da me neće nitko tužiti najbolje da kad za to budu ispunjeni uvjeti ( a to ću saznati tako što ću unajmiti privatnog detektiva, valjda ne znam kako drugačije ) ja dignem tužbu. Ma fuj. Očito da ću se htio ne htio suditi još neko vrijeme.
  4. da li to znači da za dvoje djece starije od 13g se plaća 44% ? a što u slučaju ako je plaća roditelja ispod prosjeka u RH, postoji li u postotku neki maksimum obzirom na plaću ? po ovom izračunu može se dogoditi da to bude 80% nečije plaće ili to zakonodavca ne zanima ? ima li kakve veze ako obveznik plaćanja alimentacije ima u drugom braku djete, koje naravno živi sa njim ? kako obraniti prava tog djeteta ?
  5. Poštovani, kome se najbolje obratiti tko će mi sa 100 postotnom sigurnošću objasniti termin - redovno školovanje ? - Kako nakon punoljetnosti djeteta, treba li djete, sad punoljetno i osobno korisnik alimentacije, dostaviti potvrdu o redovnom školovanju ? Ili ja moram sam istraživati ili vjerovati djetetu na riječ ? -Postoji li zakonska procedura prestanka plaćanja alimentacije kad se zato ispune uvjeti ( godinu dana nakon prestanka redovnog školovanja ) - Primjer, djete rođeno '92 ne ide u školu. Krenulo je u drugi razred srednje škole, školska godina 08/09 i na polugodištu zbog puno nedovoljnih te nezaključenih ocjena ga majka ( zakonski skrbnik ) ispisuje iz škole. Ako na jesen ne nastavi školovanje znači li to da se prestalo redovno školovati ? Razgovarao sam osobno sa ravnateljem škole i nije mi znao odgovoriti, osim što mi je rekao a:) srednje školsko obrazovanje nije obavezno b:) ispis na polugodištu se ne smatra da je djete palo razred, ne računa se kao pad pa me zanima, ako je to tako, do kad se može tako "varati" sustav jer on npr zbog loših ocjena može u škol.godini 2009/2010 ponovno se ispisati na polugodištu a na ljeto 2010 će postati punoljetan !!!??? - Kako je sa fakultetom ? Redovni student se može biti i u 30 godini života... ? Što na fakultetu znači kraj redovnog školovanja...osim diplome, naravno
  6. stric

    pomozite mi

    Hvala Vam na odgovoru. Ja sam naivno mislio da će netko bivšu suprugu upitati zašto je čekala 10 god da digne prijavu... Na policiji ih je jedino zanimalo pristajem li ja podmiriti dug, naravno da pristajem, spominjali su rate i da ću se to dogovoriti na sudu. Na moje pitanje tko će meni nadoknaditi sve ove godine kad mi nije dozovljen kontakt s djecom rekli su mi da se to njih ne tiče i da sam ja mogao dignuti prijavu. Mogu li pokrenuti pretpostavljam građansku parnicu i tražiti nadoknadu za duševne boli što mi je onemogućen kontakt s djecom ? Mogu li ja podignuti prijavu jer od 1.1.2007. majka kao zakonski skrbnik nije zivjela niti brinula o djeci sto sam saznao osobno od djece u kolovozu 2008 ? Danas to vise nije tako jer je kćer postala punoljetna 12.2.2009 a sin od rujna 2008 zivi s majkom.
  7. stric

    pomozite mi

    za početak trebam li ja sutra odvjetnika za taj obavijesni razgovor u svojstvu osumnjičenika ?
  8. stric

    pomozite mi

    Ja sam otac koji nije plaćao alimentaciju. Po presudi iz '99 godine trebao sam kao nezaposlen za svako od dvoje djece plaćati 350 kuna. Presuda je trebala postati pravomoćna u srpnju 99, a bivša supruga je već u svibnju preko noći odselila iz grada u kojem smo živjeli. Znala je da sam nezaposlen i da ne mogu mjesečno davati 700 kuna i da ih neću tražiti. Isto tako je znala za financijsku situaciju našeg propalog braka i dužničkog ropstva u kojem sam upao. Uspio sam se kod prijatelja zaposliti na minimalac i 2000 godine dignuti kredit i izbaviti se i isplatiti lihvarski dug. Vrijeme je prolazilo uspio sam se oporaviti od razvoda i lihvara i upoznao divnu osobu s kojom živim i danas. imamo sina od 4 godine. Prije par mjeseci mojoj mami se javila kćerka, njena unuka nakon skoro 10 godina. Baki je pozlilo no nakon početnog šoka bile je presretna što ponovo ima unuku. I ja sam bio neizmjerno sretan što mi se javila kćer, danas velika i odrasla cura, došla nam je u goste.Govorila kako sretno žive, kako od mene ne traži ništa, da su financijski zbrinuti, samo me htjela upoznati i da je sretna što nisam onakav kakvim me je bivša supruga, njena mama, prikazivala...Upoznao sam i sina. Tada sam saznao da ih je njihova mama, zakonski skrbnik napustila i odselila ( sve to ne službeno jer se nije odjavila ) a oni su odlučili da im je bolje ostati živjeti sa majčinim ljubavnikom. Polagano su se stvari iskristalizirale i shvatio sam da se u biti kćer i mamin ljubavnik žele riješiti sina jer je problematičnog ponašanja, na rubu delikvencije i droge, mati ga nije htjela... Ja sam bio zgrožen. Odbio sam biti uvučen u nešto zašto nisam odgovoran. I tu ssmo prekinuli kontakte. Čuo sam da je sin sad u drugom gradu s majkom. Kčer je prije tjedan dana postala punoljetna. Večeras me posjetio policajac i uručio poziv na obavijesni razgovor. Sve Vam je jasno jel da ? Nikog neće biti briga da je ovo godinama smišljen čin. Ovo će uništiti moj život i život mog 4 godišnjeg sina. Ja neću imati novac i završit ću u zatvoru. Radim kao državni službenik i ostat ću bez posla. Prije 2 mjeseca je supruga kupila stan na hipoteku, ako odem u zatvor ona to neće moći sama plaćati... Svi plačemo i nemoćni smo. Ja čak ni ne znam što da radim sutra na policiji. Tko će meni vratiti sve vikende i praznike koji su trebali biti sa mnom ? I to je dio presude zar ne ? Šta sam trebao prošlo ljeti tužiti da ih je majka zakonski skrbnik napustila ? Ja znam da vas pravnike ovo ne zanima nego samo fakti ali zar se nitko neće zapitati zašto se čekalo ovako dugo pa podigla tužba ? Nemam novaca za odvjetnika, mogu li ga ja dobiti besplatno ? Ne znam što čeka mene i moju obitelj. Bojim se da su nam uništili život.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija