Jump to content

mikloncaric

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam upit pa molim pomoć. Naime kroz naše dvorište ide kanalizacija koja je sagrađena davnih godina i ima i otvor koji je betonski i neadekvatan jer ulaze i izlaze štakori kroz njega i šeću mi po dvorištu. Ta kanalizacija spaja kanalizaciju iz susjedne ulice koja ima priključak u kanalizaciju preko našeg dvorišta i u kanalizaciju naše ulice. Znači postoji i opasnost od boleština ili čak urušavanja ili upadanja djece u nju.Kanalizacija tj otvor je iznad garaže i ide kanalizacija ispod pa do ulice.Mene zanima dali su mi u gradskom komunalnom dužni to sanirati i kako,jel ih mogu prisiliti da to zatrpaju i saniraju pa da kanalizaciju za gornju ulicu prave ponovno ili šta mogu? I kada bi morali rušiti temelje garaže dali mi moraju isplatiti štetu kao i za dvorište,mogu li ih tužiti ili što savjetujete da napravim? E ovako da nadodam imam još jedno saznanje,kad je majka zvala da pita u komunalcu dali bi to sanirali dobila je odgovor da bi to trebali susjedi sanirati a pošto oni ne žele onda mi pošto je u našem dvorištu.Što je po meni glupost ja bi onda mogao unutra lupit mikser betona i rješen problem...pomoć molim.Nigdje ne postoji nikakav dokumenat da je moj pokojni djed dao to komunalcu da rade tako.
  2. Molim odgovor na jedno pitanje igram preko interneta loto u drugoj državi i dali na dobitak moram platiti porez u RH recimo kod dobitka 100000€,ako da kako to izbjeći čuo sam da se na iznad 500000kn plaća 20%.
  3. ja sam čuo od nekoga da se taj rad može uzeti ako nemaš kako platiti i da je zastara za 1 godinu.
  4. znači ne isplati se žaliti iako je ona nezaposlena,a da li se isplati uzeti za kaznu onaj društveno korisni rad to sam čuo da ljudi uzimaju pa da ni ne odsluže to jer ode u zastaru?I kako se to traži ako se isplati?I puno hvala na savjetu.
  5. Papir ssam dao tastu da odnese kod nekog svog da vidi šta da radimo pa nemogu točno napisat šta piše ali pisalo je otprilike ovako:prekršajni sud u novoj gradišci po prijavi policijskog službenika zbog prekršaja iz čl. 49.st.1.t.20 presudio je temeljem čl.230.prekr zakona protiv te i te izdaje se prekršajni nalog još piše da je kriva jer je predočila nevažeću osobnu i počinila prekršaj iz čl.26.st.1 kažnjiv po čl.49.st.1.t.20 i da se osuđuje i plati kaznu od 1000kn i na kraju još piše da pošto sud ne zna dali je zaposlena da mora platiti još i troškove suda od 110kn.
  6. ma prekršaj je taj da je supruga išla u šoping u bosnu i nije znala da joj je osobna istekla nego nam je to policajac rekao već kad nas je uveo u računalo,onda je supruga otišla dat podatke a niko nije rekao da če dobit kaznu ni išta drugo.Danas smo dobili kaznu 1000kn pa me zanima kak se žalit na taj prekršajni nalog i dal da nevedemo i da je nezaposlena
  7. Molim pomoć,supruga je prelazila granicu s isteknutom osobnom i sad smo dobili kaznu od 1000kn plus 110kn troškovi.Dobila je prekršajni nalog.Kako napisati žalbu,nezaposlena je.Hvala. Evo ovako piše:prekršajni sud u... zbog prekršaja iz čl. 49.st.1.t.20.... presudio je temeljem čl.230.prekr zakona izdaje se prekršajni nalog... kriva je... predočila nevažeču osobnu...prekršaj iz čl.26.st.1. kažnjiv po čl.49.st.1.t.20. osuđuje se...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija