Jump to content

gigic21

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je gigic21 objavio

  1. Oštećenik sam i tužitelj u kaznenom postupku. Prvostupanjaska presuda glasi "Okrivljeni se oslobađa optužbe".

    Povodom moje žalbe drugostupanjski sud, a po službenoj dužnosti presudio je: "Preinačuje se presuda na način da se po čl. 353 toč. 6. ZKP-a, te po čl. 353 toč. 2. ODBIJA OPTUŽBA.

    Žalba oštećenog kao tužitelja postala je bespredmetna, te nije uzeta u razmatranje.

    Što se dalje može poduzeti. Zahtjev za obnovu postupka (uz činjenice) ili neka druga mogućnost. Rok?

    Zahvalan na ažurnom i kompetentnom odgovoru.

  2. Puno hvala na odgovoru. Vezano uz zastaru sve mi je jasno. ODO-u je naravno bila podnesena kaznena prijava. Dugo se čekalo na njihovo očitovanje i završilo je na način da je ODO odustao od kaznenog progona, te osobno preuzimam progon kao tužitelj. Sam državni odvjetnik je dao nalog za vještačenje, temeljem čega je i odustao od progona.

    Da li vještačenje može tražiti sam državni odvjetnik ili takav postupak uvijek ide po nalogu i zahtjevu istražnog suca?

     

    Unaprijed hvala i isprika zbog pogreške u pisanju!

  3. Nakon podnesenog optužnog prijedloga ODO-u,

     

    - da li državni odvjetnik sam može tražiti stručno vještačenje i temeljem toga odustati od podizanja kaznene prijave ili se izvidi pa i vještačenje uvijek rade po nalogu istražnog suca

     

    - da li apsolutna zastara teče za vrijeme dok se predmet nalazi kod državnog odvjetnika ili počinje tek teći s datumom njeovog odustanka od kaznenog progona. ( tumačenje čl. 61. zakona o državnom odvjetništvu )?

    zapisnik

    Da li u kaznenom postupku vrijede čl. ZPP-a koji se odnose na zapisnik,odnosno da li na kraju glavne rasprave oštećena strana na svoj zahtjev ima pravo na uvid u zapisnik ( potpisati isti )?

  4. Nakon odustanka ODO-a, kazneni progon preuzima oštećenik kao subsidijarni tužitelj i nastavlja progon pri nadležnom Općinskom kaznenom sudu. Nakon izvjesnih postupanja OKS-a, osobnim uvidom u spis oštećenik utvrđuje da spisu suda ne prileži dokumentacija ODO-a temeljem koje je i doneseno meritorno državno odvjetničko Rješenje o odustajanju.

    Da li se isto može smatrati propustom ODO-a, suca OKS-a ili propustom subsidijarnog tužitelja ( da li bi ga on doslovce trebao fizički uzeti iz ODO-a i odnijeti na OKS ) odnosno tko je dužan dostaviti spis OKS-u kako bi bio u spisu suda.

    Molim za kompetentno mišljenje i žuran odgovor. Hvala

  5. Struka je naravno liječničko postupanje ocjenila stručnim. Podnesen je optužni prijedlog i osobno u zakonskom roku preuzet kazneni progon.

    Koji je rok za podnošenje imovinsko odštetnog zahtjeva?

    Koliko je relativna zastara kaznenog djela za nesavjesno liječenje sa smrtnim ishodom, a koliko apsolutna. ( da li u konkretnom slučaju relativna zastara znači da u tom roku sud mora pokrenuti postupak ili je dovoljno da je u tom roku podnesena kaznena prijava)

    Unaprijed hvala!

  6. Nadležnost ili nenadležnost Upravnog suda

     

    Po konačnoj odluci pravne osobe sa javnim ovlastima dobijeno je rješenje sa uputom o pravnom lijeku pokretanja upravnog spora pri Upravnom sudu RH.

    Spor je pokrenut, te nakon više od 4 godine i nakon 4 požurnice između ostalih i Ministarstva pravosuđa sud donosi rješenje da tužba nije dopuštena, jer se ne radi o upravnoj stvari.

    Nema upute o pravnom lijeku. Što je moguće poduzeti i na koji način. Unaprijed hvala za pomoć!

  7.  

    Kako postupiti u slučaju ako su izreka presude i obrazloženje u potpunoj koliziji. Prema izreci točka I i II tužitelj je dobio spor, a u točki III dužan je nadoknaditi parnični trošak tuženiku. U obrazloženju je također odbijen tužbeni zahtjev u cijelosti. Što kaže praksa.

    Molim hitne i precizne upute.

  8. Tužitelj sam u postupku za naknadu štete. Putem interneta dostupni su mi podaci koji su kontradiktorni tvrdnji sudskog vještaka. Preporučujete li mi kopirati te stranice i uz podnesak predati u usois ili u podnesku samo citirati web adrese gdje su ti podaci izneseni. (kao dodatni argument)

    Molim hitan savjet, hvala!

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija