Jump to content

jaska

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je jaska objavio

  1. Hvala svima koji su odgovorili. Sad mi je jasno da od institucija ne mogu ocekivati pomoc. Nije nitko neljubazan, vise bi rekla da su nezainteresirani. Meni je ovo jako,jako vazno da se rijesi a svima ostalima i ne bas. ima puno nasilja medju maloljetnicima. Ne cudim se tome jer nasilnik koji je moje dijete tako divljacki oylijedio omiljen je medju vrsnjacima... a to je njima najvaznije...
  2. Kome mogu jos da se obratim da bi se nesto pokrenulo? Mislim da bi pojavljivanje u medijima još više ohrabrilo nasilnika. Njemu je to i potrebno; pažnja. Inace, djecak je imao tesko djetinjstvo i to je bio razlog zašto nismo privatno tužili. Moje dijete je bio veseo, otvoren i drustven dječak,a sada sve suprotno: tužan, zatvoren i bez prijatelja. Pokušavam da dokučim koji bi bio najbolji način da riješim problem. Rado bi im ispekla kolac ili pozvala na pizzu. Lijepa riječ željezna vrata otvara!
  3. Moje dijete je tri puta zavrsilo na hitnoj radi istog nasilnika. Prva dva puta nismo podnijeli privatnu tuzbu kad su nam dali tu mogucnost. Sad je hitna po sluzbenoj duznosti morala prijaviti policiji. Nasilnika,izgleda, sve to zabavlja jer se sve vrti oko njega. Nakon desetak dana pitam u czss-u sto se poduzelo, a oni nemaju pojma. Koliko je sve to onda "žurno"? Kako to da se nigdje u zakonu ne spominje žrtva i kako njoj pružiti pomoc i zaštitu dok se slucaj "žurno" rješava?
  4. Kada su nasilnika izbacili iz skole, mislila sam da je problem riješen. Nasilje se ponovilo nakon par godina,izvan škole. U školi su to dobro odradili, a da li se tako mogu rijesiti problemi? Ili da ostavimo to breme djeci da se oni sami nauce doslovno boriti kroz život?
  5. Bila sam u czss i oni nista ne znaju o tom slucaju. Policija me salje u sud da vidim je li postupak pokrenut, a ja se bojim za svoju djecu. Mogu li se obratiti pravobraniteljici i nesto pokrenuti da se slucaj rijesi? Ovako mi se cini da se nista ne rijesava. Moglo bi biti sve jednostavno kad bi bili pozvani roditelji i djeca za isti stol. Jos nesto, moja su djeca zrtve nasilnika i izivljavanja. Bojim se da ne bude gore. Da li je policija u slucaju nasilja duzna obavijestiti czss?
  6. Kad se dogodi nasilje u skoli jos se nesto moze pokrenuti, ali kad se nasilje dogodi izvan skole to je problem. Skola nece reagirati. Policija ce formalno napraviti zapisnik. Czss nece nista uciniti dok ne dobije dopis od policije. Sudovi su spori, a nasilnici slobodno šeću i vjerovatno smisljaju novu podvalu. Tako je u mom slucaju. Radi se o maloljetnicima. Mislim da je najbolje rjesenje nemoguce situacije razgovor sa svim sudionicima tuce, ali ne u privatnom aranzmanu nego da budemo svi pozvani od neke institucije: policije, czss... Kad se nasilje dogodi vasoj djeci osjecate se nemocni da zastitite svoje dijete. Nađete se u sistemu koji ne funkcionira. Kako pokrenuti stvari da se nasilje prekine? Ima li jos neko kome bi se mogla obratiti? Kazem to zato sto je nasilje ponovljeno 3 puta.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija