Jump to content

Machak

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Machak objavio

  1. Istina je da opisana problematika nije moja struka. Ja znam samo da pauk uzima vozila sa zelene površine, za koju sam u katastru i temeljem posjedovnog lista utvrdio da se nalazi u privatnom vlasništvu. U tom smislu, zanima me koje su moje zakonske mogućnosti u situaciji kada mi pauk u nedostatku pametnijeg posla u subotu rano ujutro želi uzeti vozilo. Činjenica je da u nekim naseljima, pa tako i mojem, kronično nedostaje parkirnih mjesta. Grad je dosad bio gluh na bilo kakve prijedloge, pa čak i one da uvedu parkirnu zonu uz naplatu.
  2. Zahvaljujem na odgovoru. Još jedno pitanje: na koji zakon se dalje pozvati prilikom žalbe, obzirom da i uz saznanja da se radi o privatnom zemljištu, pauk i dalje ubire aute, uz obrazloženje da park možda i je privatno vlasništvo, ali nije ograđen, i tu i tamo ga služba za održavanje parkova pokosi.
  3. Pozdrav! među postojećim temama nisam našao istovjetan slučaj, pa otvaram novu u nadi da ćete mi pomoći. Ukratko, situacija je sljedeća: preko puta stambene zgrade nalazi se park. Taj park je katastarska čestica u privatnom vlasništvu tvrtke XY d.d. (koja je inače i vlasnik čestice na kojoj se nalazi gore spomenuta stambena zgrada). U zadnje vrijeme, učestali su posjeti pauka koji uzima vozila parkirana na toj zelenoj površini i to navodno rade temeljem Odluke o komunalnom redu, čl. 146. Moje pitanje je imaju li pravo primjenjivati Odluke o komunalnom redu, obzirom da se radi o privatnom zemljištu (u katastru uveden kao park), a ne o javnoj zelenoj površini? Hvala
  4. Ne znaš tko ga je parkirao. U tom slučaju, kazna će teretiti vlasnika vozila.
  5. Prema Zakonu o javnim cestama, trgovačko društvo odnosno ustanova koja upravlja javnom cestom, sukladno članku 39., dužna je poduzeti sve mjere za sigurno odvijanje prometa. Sukladno članku 74., stavak 4., ako ne poduzme mjere za otklanjanje opasnosti na javnoj cesti i mjere za siguran promet, kaznit će se sa 20.000 do 50.000 kn kazne.
  6. Dakle, vozilo je ostalo u kvaru kod zagrebackog Velesajma, a zaposlenik ga je ostavio na sljuncanom dijelu kraj kolnika (negdje kod Kajzerice). Zatim je otišao kupiti rezervni dio i nakon 20 minuta, kad se vratio, vozila nije bilo. Po vozilo je potom otisao na deponij u Strojarsku ulicu, gdje je zamijenio rezervni dio i preuzeo vozilo, uzevsi uplatnicu sa odgodom placanja na iznos 2.400,00 kn.
  7. Postovani, kao novi clan sve Vas pozdravljam i molim za pomoc. Radi se o sljedecem: Zaposlenik tvrtke sluzbenim vozilom vozio je robu na dostavu, te ostao u kvaru. Konkretno, pukla je sajla spojke, te je doticni zaposlenik (po struci automehanicar) procijenio da ce kvar moci otkloniti sam, kupivsi rezervni dio u prodavaonici rezervnih dijelova koja se nalazi u susjedstvu. Obzirom da se radi o vecem teretnom vozilu (Citroen Jumpy), koje je k tome bilo natovareno robom, nije bio u mogucnosti vozilo pomaknuti na obliznje parkiraliste, vec ga je ostavio na sljuncanom dijelu pokraj kolnika, te ga obiljezio trokutom, upalio sva cetiri pokazivaca smjera i u samom vozilu istaknuo poruku da je vozilo u kvaru, te da se ubrzo vraca. Po povratku, nakon 20-ak minuta, ne nalazi vozilo na mjestu gdje ga je ostavio, te od ocevidaca saznaje da je vozilo nekoliko minuta prije bilo odneseno vozilom Zagrebparkinga, 'paukom'. Krajnji rezultat je trosak od 2.400,00 kn, koje treba uplatiti. Molim Vas za savjete je li i kako moguce izbjeci ili bar ublaziti ovu kaznu. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija