Jump to content

cika

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da dobro ste shvatili tetka je imala štednu knjižicu na rasprvi ali je nije pokazala, sudac je pitao a ona je rekla da je novac podignut prije smrti djeda u što sam ja uvjeren da nije istina, pa je potom rekla da će mi je pokazati kod njezine kuće što nije učinila. UVJERE SAM DA JE POKUPILA NOVCE POSLIJE SMRTI DJEDA!
  2. Dali bih je mogao otići u poslovnicu banke i predstaviti se kao unuk pokojnog i pitati za njegova novčana sredstva ili moram to riješiti službeno preko suda. Jel bih mogao reći da štednu knjišžicu nismo mogli naći, a da predpostavljam da je djed imao novce na računu, pa da trebam podatke za ostavinsku raspravu radi utvrđivana nasljedstva?
  3. Sudac je meni rekao da se ovdje raspravljalo o nepokretninama, a da mogu podnijeti zahtjev za ostavinsku raspravu u vezi pokretnina i financija ili pak za naknadno pronađenu ostavinu, dok nism još dobio rješenje od oveg postupka. Napominjem da su se tetke i moja sestra odrekle svoga dijela na ovom prvom postupku i da je jedna od tetaka imala štednu knjižicu od pokojnog djeda koju nije htjela pokazati. Zanima me jel vrijedi njihov potpis u vezi odricanja i u vezi ovih "nestalih" novčanih sredstava? Mirovina i ušteđevina su išle preko Reiffeisen banke. Hvala na savjetima!
  4. Rješenje nije donešeno još a ja znam u kojoj je banci bio otvoren račun i znam da je tetka podigla novac poslije djedove smrti i znam da je sjela mirovina iza njegove smrti i da je uplaćen novac za troškove sahrane od strane austrije. KAKO sve to pokrenuti, jer se radi o principu a ne o novcu iako mi trebaju novci jer sam još student. Molim savjet. Hvala!
  5. Kao prvo pozdrav i molim savjet! Prije par dana bio sam na ostavinskoj raspravi nakon smrti svoga djeda. Djed je imao dvije kćeri i dva sina od kojeg je jedan od njih moj otac i koji je poginuo i na raspravu smo pozvani sestra i ja. Ja sam pribavo izvatke iz katastra i tome slično u vezi nekretnine i zemljišta koje je deda posjedovao. Svog dijela su se tetke i moja sestra odrekle u korist mene i strica i u vezi toga nije bilo nikakvih problema,ALI, ALI, sudac je pitao za pokretnine i financijska sredstva na što su moje tetke izjavile da ne posjeduje ništa-NIJE ISTINA. Deda je radio 40 god u Austriji i znam da je imao ušteđevinu i visoku mirovinu. Na pitanje kako ću ja znati da nema financijskih sredstava iza pok. djeda kako su izjavile tetke, sudac se nasmijao i rekao "a kako da ja znam ako vi ne znate"? Ne znam kojim putem i kako da saznam i šta da radim u vezi financijskih sredstava na koja imam zakonsko pravo? Osjećam se pokradeno i prevareno od strane tetke koja je i sama radila 27 god u sudu? Postoji li mogućnost žalbe na riješenje koje trebam dobiti nakon ostavinske na neregularnosti u postupku radi neadekvatnog utvrđivanja ostavštine?!?? P.S. tetka je imala punomoć na račun pokojnog djeda. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija