Jump to content

heli

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Suprug je dobio otkaz, nakon 20 godina radnog staža. U otkazu je navedeno 16 godina. Obrazloženje je vrlo nerazumno. Četiri godine nakon zaposenja u toj firmi promjenili su naziv firme. Zašto, koje su promjene nastale u poslovanju on to nezna, ali poslodavac je ostao isti. Nije bilo prekida radnog staža. Sada mu kažu da su ugovori o prelazu bili "takvi", pa se te godine ne računaju u trajanje staža u istoj firmi. No ipak su mu prije 5 godina dali nagradu za 15. godišnjicu rada. Na to se poslodavac samo cinično smije. Što učiniti, 4 godine staža nije malo i bitno utječe na otpremninu, koja je ionako mala ali u ovoj situaciji nam je prijeko potrebna. Unaprijed hvala,
  2. Poslodavac nam je objavio da će za mjesec dva početi otpušati radnike. Posla nema. No prije godinu dana udružio se sa jednom firmom, tako da smo dobili nove ugovore o radu, kao sa novom firmom. Inače, ja sam kod tog poslodavca na neodređeno vrijeme zaposlen, sada, 20 godina. Dali on ima pravo zbog te promjene ugovora o radu, NE dati nam otpremninu. Hvala
  3. heli

    pitanje

    Na kojim stranicama na internetu mogu provjeriti da li je izana lokacijska dozvola
  4. Kad prodate kuću građevinskoj firmi da na vašem zemljištu izgradi zgradu u kojoj će biti vaš stan, kako se zaštiti u slučaju da firma propadne i vi ostanete bez kuće i bez stana.
  5. heli

    molim pomoć

    Na našoj parceli izgradila bi se zgrada u kojoj bi mi dobili stanove. Etažiranje nije provedeno, a garaže imaju građevinsku dozvolu ali su u trenutku oporuke one već bile izgrađene.
  6. heli

    molim pomoć

    Moj otac i njegova dva brata su nakon smrti roditelja naslijedili svaki jednu trećinu kuće. Jedan brat je dobio stan u visokom prizemlju, drugi podrumski stan, a moj otac tavan koji je bio samo polovično uređen. Dogovorili su se da neće jedan drugog isplaćivati u razlici dijelove nego u slučaju prodaje kuća ide na tri dijela kako je i u oporuci. Sada moji bratići žele prodati kuću i smatraju da bih ja trebala dobiti manji stan jer moj dio nije uređen. U dvorištu su prije bakine smrti oba brata izgradila garaže pa na temelju toga i na temelju uređivanja svojih stanova smatraju da nemam pravo na isti dio, mada plaćam stambeni prostor za istu kvadraturu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija