Jump to content

adriano

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ne.Dijelova je bilo šest ali jedan stric i strina su svoj dio ostavili mojoj mami tako da ona sada ima polovicu. Što se tiče prenamjene recimo da ja radim konobu kao što je i bila?
  2. Evo još nečeg šta me zanima. Pošto živimo u kući koja je u nizu sa drugom kućom,ali prilaz je i ispred i iza kuće potpuno u mom vlasništvu,ja namjeravam napraviti ogradu sa prednje strane jer trpimo svakodnevno verbalno maltretiranje od strane psihički poremećene osobe koja živi do nas,a oduvijek se za drugu kuću koristio prilaz iza kuće,uz to na katastarskom planu postoji jasna crta razgraničenja,a ta osoba nije čak ni vlasnik nego korisnik,zanima me da li me zbog toga mogu tužiti i koliko traje postuopak u slučaju parnice. Naime,ja sam zvao geometra radi ustanovljenja crte ali on kaže da mora postojati suglasnost druge strane,šta je nemoguće.Radi zaštite svoje djece ja dižem ogradu od 2 m i ostavljam prilaz iza.Molim za mišljenje.
  3. Ovako stoje stvari. Djed je umro 79-te i ostavio iza sebe bez oporuke staru kuću sa dvorištem.Bitno je znati i to da je kuća stara oko 120 godina i da je u nizu sa drugom kućom te da je bila potrebna potpuna renovacija da bi bilo moguće živjeti u njoj.Ostavinska nije bila napravljena a nasljednici su tri strica u canadi,stric u hrv.,strina i moja majka. Uz usmeni pristanak svih nasljednika ja i moja žena smo pri povratku iz inozemstva prije 7 godina potpuno renovirali kuću.Znači promijenili krov,struju,vode ni wc-a nije ni bilo,kao ni septičke,kompletna žbuka izvana i iznutra te podovi i stropovi.Sve u svemu,sve osim kamenih zidova.To je koštalo oko 40 000 Eura.Prije godinu dana je konačno bila ostavinska putem koje je mojoj majci ostavljena polovica (stare kuće pošto je uloženi novac samo naš)a ostalu polovicu su zadržali tri strica.Ja i žena sa troje male djece živimo u kući već 6 godina.Zbog nedovoljnog prostora želimo izgraditi dnevni na mjestu stare konobe sa čim se ostali ne slažu ,a u isto vrijeme ne žele isplatu svog dijela putem sudskog vještačenja vrijednosti u momentu prije renovacije.Molim vas za odgovor koja su naša prava i koje posljedice možemo snositi s obzirom da se dnevni radi bez obzira na njihovo neodobravanje.Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija