Jump to content

Kristiana

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, molim da mi netko kaže je li istina da nakon 2 godine rada za istog poslodavca (mislim da je automatski na neodređeno jer nemam nikakav ugovor-nisam ništa potpisala,ali radim više od 3 godine)imam pravo na otpremninu i naknadu za godišnji. Zatvara se poslovnica u kojoj radim pa je to valjda poslovno uvjetovani otkaz. Unaprijed hvala!
  2. Pozdrav svima, eto,s obzirom da je i za mene kao i za onih 300 i nešto tisuća došao taj trenutak,molim par informacija o otkazu,tj.o pravima kad dobiješ isti. Radim u poslovnici koja se zatvara 3 godine i par mjeseci,znači moglo bi se reći da sam tehnološki višak. Znam da je to blesavo,ali potpuno sam neobaviještena o svojim pravima...znam da imam pravo na naknadu s biroa,ali ne znam što je s ostalim-tj.plaćeni godišnji ili nešto slično. Unaprijed hvala!
  3. Poštovani, hitno mi je potreban savjet.Poslodavac mi duguje plaću za siječanj(sada već i za veljaču).S obzirom da je firma u Zg. a ja nisam,pokušavam to rješiti telefonski-već nekih 10 dana.On se očigledno pravi blesav,izlike su dostojne osnovne škole.Da ne duljim...koje su moje opcije ukoliko odlučim okončati zaposlenje?Radim za tu firmu 2 godine,5 mjeseci i 8 dana,ugovor nikad nisam potpisala,obračun plaće nikad nisam vidjela,prijavljena jesam (provjerila sam),ali mirovinsko mi je uplaćeno samo za prva 3 mjeseca.Kad sam pokušala dobiti povrat poreza nisam dobila ništa (iako sam u prvoj godini zaposlenja veći dio godine bila nezaposlena),na poreznoj su brljavili nešto kako još nije platio porez... Zanima me što je najpametnije učiniti?Ako prekinem radni odnos kako da to učinim,imam li pravo na nekakvu otpremninu,plaćeni neiskorišteni godišnji i sl.? Unaprijed hvala!
  4. Poštovani, molim savjet u vezi s kaznom za parkiranje.Sinoć sam parkirala na nogostupu i dočekala me kazna od 500kn od strane policije jer sam počinila prekršaj iz članka 12.stavka 4 Zakona o sigurnosti prometa na cestama kažnjiv po članku 12.8 istog zakona. Mogu li se žaliti, i na koji način? Hvala!
  5. Molim da mi netko objasni, korak po korak postupak kod uknjiženja naslijeđene zemlje-naime zemlja koju moja obitelj posjeduje još je na pradjedu i njegovoj obitelji. Hvala!
  6. Zanima me na koji način mogu provjeriti jesam li prijavljena? Poslodavac je tvrtka iz Zagreba, a ja živim i radim u Dalmaciji.Za tu firmu radim već 9 mjeseci, a dobila sam samo papir o prijavi na zdravstveno i to premazan korektorom i ručno ispravljen. Bila sam na socijalnom i tamo su mi rekli da je "valjda" u redu. Unaprijed hvala.
  7. Poštovani, Molim savjet u vezi s previdom u diobenom ugovoru. Naime, prije dobrih 30 godina moj je otac nakon smrti roditelja podijelio imovinu s braćom i sestrama,međutim nekako se dogodilo da jedna zemljišna čestica koja je dodijeljena njemu i neudanoj sestri čiji je on nasljednik (u zamjenu za skrb) nije unesena u ugovor tj. nigdje se ne spominje. Molim vas da mi savjetujete što je moguće učiniti, neki od njegove braće i sestara koji su sudjelovali u podjeli imovine već su umrli, međutim ne svi. Je li moguć neki aneks ili ispravak diobenog ugovora? Unaprijed zahvalna, Kristiana
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija