Jump to content

synapse

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. slična je priča i sa stand up komičarima kad ismijavaju javne osobe i svašta kažu na temu onog što je pročitano u medijima, a možda nije točno. Po tome i oni podliježu tužbi. Može li se to smatrati javnim interesom i stvarnom zajebancijom ako se na neki ovakav pisani način ogradi? pa recimo čak i stand up komičari?
  2. Molim vas informaciju da li je pisanje vijesti kakve su na http://www.news-bar.hr/ kazneno djelo? Cijeli portal je satira, a vijesti se uglavnom izmišljaju da bi zabavljale publiku. Spominju se prava imena i prezimena stvarnih osoba, ali priče vezane uz njih su izmišljene. Da li je to kazneno djelo i podliježe li portal i novinari tužbi za takve stvari? Vidim da imaju ovo u uvjetima korištenja, da li je to dovoljno? 5. News Bar je satirično-humoristični portal. Vijesti koje su objavljene na portalu su izmišljene s ciljem stvaranja satiričko-humorističnog djela te ih stoga ne treba shvaćati ozbiljno. Svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama ili institucijama je slučajna. Osobe iz javnog života “javne osobe” se mogu pojavljivati u sadržaju objavljenom na portalu samo kao akteri izmišljenih događaja. Svi njihovi stavovi, radnje, događaji vezani uz njih kao njihove izjave koje se citiraju u tekstu su izmišljeni.
  3. U sporednoj neprometnoj seoskoj ulici stavljao sam u bunker kosilicu. U trenutku stavljanja nisam primjetio nikoga oko sebe. Ušao sam u auto i krenuo lagano u rikverc. Iza auta se stvorila stara žena (70-80 godina) koju sam vozeći u rikverc pogurnuo te je pala i ozlijedila se na način da se izgrebala i natukla ruku. Žena je inače jako stara i nesposobna sama hodati, te ne znam kojim povodom je išla sama oko auta. Priznanje je dato policiji da je gurnuta, ali nije bilo namjerno te nije bila vidljiva u retrovizorima. Nitko od sudionika u nesreći nije bio u alkoholiziranom stanju. Pješačkog prijelaza ili pločnika nema nigdje u blizini. Policija je predložila sudu da kazna bude 20 dnevnih dohodaka iz čl. 51 kaznenog zakona. U suprotnom policija predlaže glavnu raspravu te predlaže da se na glavnoj raspravi proglasim krivim sa kaznom u iznosu od 40 dnevnih dohodaka. Sud je tako i napravio - proglasio krivim i kaznio sa 20 dnevnih dohodaka + trošak kaznenog postupka + trošak očevida. 1. Mogu li se i trebam li se žaliti, ima li uopće smisla? 2. Stara gospođa dobila je papir od doktora da je sva polomljena, natučena i tralala što nije točno, ali na temelju toga od osigurana traže velike novce. Koliko to i na koji način utječe na mene te da li sam ja osiguranju dužan nešto nadoknaditi?
  4. super, hvala. molio bih, ako nije problem, malo preciznije sto se rezija tice. kako to pritisnuti ili znati da je korisnik platio ili da ce platit. recimo uplatnice dolaze na adresu prostora koji se iznajmljuje i korisnik presucuje i ne placa. dodju opomene, korisnik presuti i ne plati. elektr iskljuci struju i korisnika vise nema. meni je to 2-3 mjeseca ohoho struje + cca 500kn ukopcanje. prostor ubuduce i budem naplacivao unaprijed, ali kako rezije rijesit. uvijek neki izgovori "ma evo bas sad nemam, cim nesto sjedne platit cu". ja nemam vremena korisniku sjedit na vratu svaki dan i gledat dal je platio sve rezije ili ne. jos jednom unaprijed hvala na odgovoru
  5. imam nekretninu koju iznajmljujem malim obrtima i sl. za poslovne djelatnosti medjutim imam konstantan problem sa najmoprimcima jer ne placaju racune kao struja, voda, grijanje i sl., kao nitistambenu pricuvu jer prostor je dio stambene zgrade... uglavnom uvijek kad se nakupe racuni, korisnik ode i meni ostaju dugovanja koja moram podmiriti. ugovorom sam definirao sa najmoprimcem da rjesava racune, ali ugovor nije ovjeren kod javnog biljeznika. ja sam uredno prijavljen na poreznoj te isti placam. sto mi je ciniti? mogu li ih tuziti i utuziti? ikako naplatiti ta potrazivanja? takodjer jedan korisnik duguje mi zadnje dvije rate za najam prostora. sto da radim i kako da se ubuduce zastitim?
  6. sa poslodavcem imam ugovor prema kojem radim uredski posao medjutim dinamikom posla doslo je do toga da radim i terenske te u 80% slucajeva po zivot opasne poslove zbog kojih sam pod stresom te mi je zdravlje konstantno ugrozeno (prehlada, bolovi misica i kosti, neispavanost, vrtoglavica, iscrpljenost). Ugovorom je definirano da ce se za potrebe takvih poslova napraviti aneks ugovora i drugaciji poslovni dogovor. prestankom obavljanja takvih poslova pretpostavljam da ce zaprijetit otkazom. sto mi je ciniti? koja su moja prava te sto mogu po tom pitanju napraviti?
  7. poslodavac mi zeli smanjiti placu te trazi da smanjenje bude sa mjesecom koji je vec prosao i za koji mi je vec isplacena placa. prepotspavljam da potpisivanjem sa tim datumom on ima pravo slijedecu placu umanjiti mi i za iznos razlike za placu koja mi je vec isplacena. da li to po zakonu moze ili datum mora biti minimalno danasnji?
  8. Poštovani, molio bih vas odgovor na slijedece pitanje. Naime nekoliko stranaka bile su kod javnog biljeznika da se izjasne i usuglase da se zemlja sa pokojnog xxx prenese na njih dvoje-troje njegovih nasljednika. javni biljeznik je napravio rjesenje, svi su se usuglasili i platili smo 700+ kn za to, napisali su uredno racun za rjesenje koje su napravili i predali nam ga. jednoj osobi nije odgovaralo da se ta ostavina sprovede pa se naknadno u istom danu sastala sa biljeznikom koji je uredno danas nazvao ostale i rekao da neka bacimo racun i da dodjemo po novce, da je bacio rjesenje i da ce sudu poslati rjesenje u kojem pise da on ne moze provesti ostavinu jer mu "nesto nije jasno". kako javni biljeznik danas moze reci da je sve u redu (jer je sve u redu) i napraviti rjesenje i uredno ga naplatiti, a zatim drugi dan sve to ponistiti jer mu "nesto nije jasno"??? to da mu "nesto nije jasno" su osobni interesi jedne osobe koja treba nasljediti zemlju medjutim radi se o tome da je osoba od koje nasljeduje zemlju bila u braku sa zenom koja ima dvoje djece i koja bi isto trebala dobiti neki komad sto njemu naravno ne ide u prilog i pokusava kociti proces. racun je ispostavljen, usluga odnosno rjesenje je placeno. imam namjeru jako daleko ici zbog ovog cina javnog biljeznika. Kako stoji prica sa pravne strane? moze li on to po nekoj osnovi stornirati i ponistiti? Unaprijed hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija