Jump to content

irida17

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dobro vece, danas usljed Teodora, cijela bocna strana stana mi je procururila, zivim u prizemlju(suteren) stambene zgrade na 3.kata. Slike stete: https://www.dropbox.com/sh/6rrvsw472q4xht5/I8nVmbI_PX#/ Zgrada je stara, novca u pricuvi nema, stanari klasika nisu slozni. Danas sam odmah pozvala Iz Gradskog komunalnog tzv upravitelja zgrade da nparavi zapisnik i je tekst: "Po zahtjevu stanarke izvrsen je pcevid u stanu i utvrden prodor vode uz bocni zid (istocna strana). 2009 g. predlozena je sanacija istocne fasade koju vecina suvlasnika nije prihvatila. Ponovo ce biti predlozeno suvlasnicima da usvoje novi godisnji program sa sanacijom fasade. Trenutni saldo negativan. S obzirom na trenutne lose vremenske uvjete trenutno nije moguce izvesti nikakve radove." Znaci na proljece upitno hoce li se nesto poduzeti, ovisno o suglasnosti stanara, a ja se bojim kako cemo djeca (oboje ispode 10g.) i ja provesti zimu. Sto jos mogu uciniti? Kome se obratiti? Hvala unaprijed! Zabirnuta mama
  2. Ne mogu reci da mi je to "zadovoljavajuci" odgovor jer da sam mogla iskesirati stan, ne bih dizala kredit za stan, zar ne!?
  3. Postovanje, do neki dan sam zivjela u uvjerenju da ono sto je steceno u prije braka pripada onome koji je to stekao - u slucaju da dodje do brakorazvodne parnice. No, upozorili su me i to sam htjela na ovim stranicama potvrditi/provjeriti da ako sam kupila stan na kredit (a jesam i jos uvijek ga otplacujem) - u slucaju da dodje do brakorazvodne parnice - taj stan pravno gledano ne bi pripadao samo meni (bez obzira sto je na mene i ja ga otplacujem) obzirom se otplacivao i u braku? Kako bi se taj stan u tom slucaju dijelio? Obzirom sam samohrana mama i imam dijete, bila sam u uvjerenju da imam svoju sigurnost, imajuci svoj stan. Nikada se nisam udavala i sada se planiram udati za ok covjeka i naravno da ne razmisaljam vec o razvodu, ali razmisljam o svojoj sigurnosti. Sto pravno gledano mogu napraviti da se na neki nacin osiguram? Potpisati predbracni ugovor (u kojem bi trebalo navesti sto)? Bi li bio dovoljan neki jednostavno sastavljen dokument i potvrdjen od strane javnog biljeznika u kojem bi se moj buduci odrekao prava na taj stan ili tako nesto? Unaprijed hvala za savjet.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija