Jump to content

benedikta88

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. I još nešto: jesam li ja na pravom mjestu ili mi možda savjetujete da probam na nekom drugom forumu?(mislim je li to uopće spada u Obiteljsko pravo?) Hvala
  2. Da, imamo stopostotnu podršku majke! I da, svjesni smo greške da smo mu predugo dozvoljavali tiraniju. Molim, ako mi može još tko pomoći u vezi s ovim otprije upitanim: Koja su moja prava: a) poslovno-ima li načina da ja osiguram svoje radno mjesto obzirom da je obiteljska firma (d..)? Naime, mama je u mirovini, ali i da nije, nikad ona nije bila uključena u donošenje poslovnih odluka.
  3. Puno hvala, bojao sam se da sam pogriješio s temom u Obiteljskom, slobodno tko još što zna, neka me uputi! Bovu, što pred trgovačkim sudom?
  4. Poštovanje! Molim pomoć! Imam 35 g., oženjen, djeca... Radim u očevoj firmi od djetinjstva. Otac mi je u stvari direktor, diktatorskog tipa. Tlačio me i iskorištavao od djetinjstva. Mama je od njega trpjela najgora psihička zlostavljanja, a bilo je i fizičkog zlostavljanja, da bi se sad konačno odlučila na razvod. Nekako u isto vrijeme kulminirali su odnosi između oca i mene. Budući da je kod nas uvijek bilo isprepleteno privatno i poslovno, tako i sad je bio vrhunac da sam dobio pismenu, jedinu i zadnju, opomenu pred otkaz (dakle, poslovno) jer sam se napokon usudio izreći istinu i time stao na maminu stranu. Razlog za otkaz su mu minorne stvari, što su se složili i ostali članovi uprave, ali što vrijedi kad je on otac, vlasnik svega i generalni direktor što mu daje neograničenu moć. Stalno mi predbacuje kako mi je dao „odskočnu dasku“ i stan u kojem živim, iako nije ništa prepisao na mene, da bi sad kad je došlo do takvih problema, on mene držao u šaci jer me izgleda može istjerati kad god se sjeti, plus što će mi dati otkaz bez valjanog razloga. Koja su moja prava: a) poslovno-ima li načina da ja osiguram svoje radno mjesto obzirom da je obiteljska firma (d..)? b) privatno- može li me istjerati iz stana koji, kao i sve, glasi na njegovo ime? Iako je puno puta i pred svjedocima rekao da je to moj stan. Smije li on firmu prodati nekome trećemu, bez znanja i dopuštenja mene i sestre, i naravno mame, jer su mama i on u braku to zajedno stvorili, ali naravno na mami nema ni slova? Samo sebi pripisuje sve zasluge (u materijalnom smislu), a naš trud, znoj i suze ne priznaje...Svjesni smo greške da smo mu mi sami dopuštali da nas drži u šaci, a mama se stalno nadala da će biti bolje, a ono još i gore postalo (mama ga je uhvatila u preljubu-ima dokaze). Pred djelatnicima me stalno omalovažavao, vrijeđao, čak me i fizički izbacivao iz ureda, a sad kao pravi lokalni moćnik očekuje da mu se vratim podvijena repa (želi ispriku), jer kamo ću s malom djecom, a ništa svoga nemam, jer sam cijeli život radio za njega, a plaća uvijek mala-tužno... Molim, još mi objasnite i ovo iz Obiteljskog zakona: 1) Bračni drugovi su u jednakim dijelovima suvlasnici u bračnoj stečevini, ako nisu drukčije ugovorili- što znači ovo? Nije valjda ako je otac svu imovinu pisao na sebe, da majka sad nema pravo ni na što, odnosno da nema pravo na pola? Hvala unaprijed na savjetima i odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija