Jump to content

poduzetnica36

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da me krivo ne shvatite... Ja nisam ovdje da utvrđujem je li kolega treba platiti potraživanja ili ne, niti meni takva odredba Amexa nije jasna i smislena. Svakako se treba obratiti odvjetniku ili pravniku da on utvrdi što je u skladu sa zakonom ili ne. Kartičari se očito pokušavaju osigurati od neplaćanja, a vjerujte mi da su ona porasla u zadnjih 5 godina i to drastično. Vjerojatno su zato uvedene tako oštre i pretjerane mjere. Ja bih osobno također pobijala takvo potraživanje da nisam kriva i išla na sud, samo sam htjela istaknuti što stoji u njihovim odredbama. Prije potpisivanja i uzimanja kartice svakako pročitajte koji su uvjeti! To je kao i kod potpisivanja bilo kakvog ugovora, ako se ne slažete, ne potpisujte. To sam naučila iz iskustva. Puno sreće u rješavanju problema.
  2. Ja imam takvu karticu pa me zanima može li Amex uistinu tražiti da radnik podmiri potraživanja koja Amex ima prema firmi. Napominjem da izjava na pristupnici izričito to navodi. Pitam se ima li Amex zapravo pravo tražiti da fizička osoba to potpiše i odgovara vlastitim sredstvima u slučaju da firma ne plati račun? Članak 5b: "Vi ste odgovorni za sve utroške na kartice korisnika, a korisnik je s VAMA solidarno odgovoran za sve utroške na kartici koja glasi na njegovo ime." Malo sam se zapitala kada sam to pročitala...
  3. Cijenjeni, Ja imam takvu karticu i moram Vam nažalost reći da na novoj pristupnici stoji sljedeće: "Naručitelj i korisnici za koje se traži izdavanje Business Card prihvaćaju solidarnu odgovornost kao jamci/placi za sve utroške nastale korištenjem American Express Business Card." Inače Vam moram reći i da od poslodavca sada Amex traži dvije zadužnice u vrijednosti i do 1 milijun kuna za naplatu potraživanja u slučaju neplaćanja. Naravno, ako je društvo u stečaju ili nelikvidno, onda pokušava od korisnika naplatiti dug. Na to nažalost imaju pravo ako su odredili takve uvjete i vi ste to potpisali. Niste naveli kada je izdana ta kartica i pod kojim uvjetima. Ove postrožene mjere uvedene su prije nešto godina (ne znam točno kada), tako da u slučaju da gore navedena izjava ne postoji na pristupnici ili u ugovoru koji dobijete s izdavanjem kartice (list koji šalju s karticom), mislim da Amex nema pravo potraživati od Vas da platite potraživanja. Molim napišite još malo više o problemu da vam mogu konkretno pomoći. U svakom slučaju pokušajte nazvati Amex i s njima se dogovoriti o eventualnoj otplati ako imate takvu obvezu. To je nekakav put k rješenju. Moje je mišljenje da poslodavac o takvim stvarima treba upozoriti radnika prije uručivanja/izdavanja takve kartice.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija