Jump to content

amalie

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je amalie objavio

  1. Pozdrav! Zanima me u kojem trenutku nastupa obveza plaćanja zajedničke stambene pričuve u stambenoj zgradi? Da li s datumom kupnje stana (s tim da je zgrada useljiva u trenutku kupnje) ili s datumom primopredaje stana, tj. prilikom useljenja? Hvala
  2. Poštovani, prije godinu dana sam uselila u novogradnju u Zagrebu, u sklopu bloka od nekoliko zgrada. Između zgrada se nalaze šetnice, zelene površine i koševi za otpatke. Već nekoliko mjeseci plaćam (kao i ostali stanari) komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda, te odvoz otpada. Gradska čistoća redovito prazni velike kontejnere, ali nitko od službenih osoba ne čisti površine između zgrada niti prazni male koševe za otpatke, trenutno to rade stanari. Na službenim stranicama grada Zagreba stoji da se, između ostalog, iz komunalne naknade financira održavanje čistoće u dijelu koji se odnosi na čišćenje javnih površina, te održavanje javnih površina. Dakle, zanima me tko je zadužen za čišćenje opisanih dijelova oko zgrade? Hvala na odgovoru.
  3. Hvala na odgovoru! Da baš sam pogledala tu suglasnost, u njoj piše da mogu uzeti potrebni dio plaće. Ne spominje se određeni iznos, ali ni cijela plaća. Lukavo napravljeno. E sad, pitanje je što je potrebni dio? Mogu li se na osnovu toga pozvati na neki zakonski minimum? I što je s onih 2400 kn koji su mi po njihovim pravilima morali ostati?
  4. Ovo nađoh na netu: "OVRHA NA NETO PLAĆI OVRHA NA PLAĆI I OBJAVA O VISINI NETO PLAĆE Nakon 01.siječnja 2009.ovrha na plaći ovršenika će se provoditi različito, ovisno o visini plaće ovršenika. Ako se ovrha provodi na plaći koja je ista ili veća od prosječne plaće u RH onda su od ovrhe izuzeti jedni iznosi, a ako ovršenik prima plaću koja je manja od te plaće onda su izuzeća od ovrhe drugačije. Slučaj 1.: Plaća je ista ili veća od 5108,00 kn U ovom slučaju od ovrhe je izuzet (zaštićen) iznos u visini 2/3 tog iznosa tj. 3405,33 kn. Radi se o svim slučajevima zapljene plaće. U ovom će slučaju vjerovnici moći plijeniti sav iznos plaće ovršenika osim iznosa od 3405,33 kn. To će pogoditi najviše ode ovršenike koje imaju visoke plaće. Iznos od 3405,33 kn određen je kao minimum radi osiguravanja ovršenikove egzistencije." Znači li to da mi banka uzima više nego što smije po zakonu?
  5. Poštovani, prije cca 2 godine sam podigla stambeni kredit. Jedan od uvjeta podizanja kredita je bio da mi od plaće ostaje minimalno 2400 kn. U to vrijeme mi je mjesečni anuitet iznosio oko 2800 kn. Kako je u međuvremenu došlo do povećanja EKS i do porasta CHF, anuitet mi se povećao za oko 1000 kn (zadnja 2 su iznosila oko 3850 kn). Plaća iznosi 6000 kn, što znači da mi od plaće ostaje manje od 2400 kn. Zanima me da li mi po zakonu banka smije toliko uzimati od plaće. Ako ne, kome da se obratim za pomoć? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija