Jump to content

benko111

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je benko111 objavio

  1. Koristim uslugu Iskona - Iskon Trio. Dana 9.6.2009. sam dobio račun s datumom računa 31.5.2009. i dospijećem 15.6.2009. Između ostalog mi je obračunata naknada za korištenje usluge (pretplata) i za 6. mjesec. Kasnije sam vidio na njihovim stranicama da je naplata pretplate unaprijed dio njihovim općih uvjetia poslovanja koje sam prihvatio potpisom ugovora. Da li Iskon krši neki zakon s time što unaprijed naplaćuju uslugu koja još nije izvršena ?
  2. Evo da se pohvalim, napokon mi je upisano vlasništvo u zemljišnim knjigama. Nakon par telefonskih poziva ostavinskom odjelu (Da li je arhivar izvukao riješenje o nasljeđivanju ? Da li je poslan prijelog za knjiženje knjižnom odjelu ?), danas odem na e-pravosudje, pregled zemljišnih knjiga i tamo vidim da sam ja napokon vlasnk nekretnine. Dakle, poruka svima : budite uporni, isplati se !
  3. Prije 7 dana sam poslao mail i naravno, nitko nije odgovorio. Danas sam sam telefonom nazvao ostavinski odjel, pitali me broj predmeta i obećali da će dati nalog arhivaru da pošalje predmet na upis vlasništva u ZK. Rekli mi da se javim krajem idućeg tjedna. Čekam da vidim što će se dalje dogoditi.
  4. Ma i pretpostavljam da neće. Ali u tome i je fora : zašto ja moram platiti ono što je sud propustio obaviti, a bila je njihova zakonska obveza !?
  5. Zahvaljujem na odgovoru. S obzirom da mi se ne žuri, a i tražilo bi dodatne troškove (put, pristojbe ...) u slučaju da sam tražim upis, pokušat ću s dopisom sudu. U stvari poslat ću im e-mail, baš da vidim da li će reagirati i kako.
  6. Kod javnog bilježnika je obavljena ostavinska rasprava (stan). Iza rasprave sam dobio pravomoćno rješenje o nasljeđivanju gdje sam ja jedini nasljednik. Javni bilježnik je vratio spis općinskom sudu (08/2005). Do sada nisam upisan kao vlasnik u zemljišne knjige, niti u zk odjelu postoji evidentiran prijedlog za upis vlasništva od strane suda (ja nisam slao nikakav prijdelog). Da li sud mora po dužnosti poslati prijedlog za uknjižbu vlasništva svom zemljišno-knjižnom odjelu i što mi je činiti ako oni to moraju napraviti, a nisu ? (po meni je to čl. 228 st. 1 Zakona o nasljeđivanju)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija