Jump to content

kristixkristi

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://-
  1. Nastavak: Jučer se "stanarev" sin vratio u kuću po cijev u kupaonici, budući nije mogao unutra zbog izmijenjene brave , pozvao je oca! Za to vrijeme ne znajući stanje došao je ujak-vlasnik, s još dvojicom muškaraca i ušao u kuću. Sin je čekao pred vratima. Otac mu, čim je došao ulazi u kuću i prijeti, te glavom udara ujaka u glavu i zove policiji. Moji dečki su se povukli-na kraju i bolje da jesu- rastavili ih.(U međuvremenu sam stigla i ja). Došla policija, tip pred njima govori da će nas sve poubijati i baciti bombu-policija ništa ne poduzima, samo skuplja činjenice. Dok je policija ispitivala ujaka, "stanar" skida i odnosi limene cijevi s krova gospodarske zgrade. Traži agregat, koji je ujak ostavio u kući, ali policija kaže da se ništa ne dira. Dolazi krim policija i odvozi ujaka, stanara i njegovog sina u stanicu. Uzima izjave, te se nakon snimljene situacije očituju da navodni stanar ima zabranu dolaska u dvorište, jer je već iselio. Ujak će vratiti agregat sinu, koji će to potpisati.Ukoliko se pojavi u blizini trebamo zvati 92. Policija nije tužila "stanara" zbog izjava ni zbog ozljeđivanja....Shit happens kažu, pa nije tak strašno... Isto tako kažu da je razlika i gdje se sukob dogodio. navodno je drugačije ukoliko je u kući, od sukoba na dvorištu. Ne kužim sve to....čini mi se da je u našem društvu bolje biti čim luđi, nego normalan i prosječan čovjek koji želi živjeti pošteno! Ne dao Bog većeg zla....
  2. Eto, danas smo ušli u kuću, sa 5 svjedoka koji nisu u srodstvu, promijenili bravu... Kuća je devastirana, čovjek otišao kod nove žrtve. Napravio je ogromnu štetu. Vadio podove, iščupao kadu, počupao sve žice za struju.... sve je poslikano . Sad mi nije jasno da li se - budući da je bila tužba za iseljenje- mora stopirati stara tužba i pisati nova ili ...?Očito da "stanar" tako životari dok ga na kraju ne istjeraju , pa napravi štetu. Ljudima se neda tužiti i ići po sudu, pa vjerojatno ni ne tuže.... a njemu tako odgovara! Pozdrav svima!
  3. Pozdrav! Tata me pili već mjesecima, a ja mu ne mogu pomoći u vezi traktora. Stiže ptiča; tata je kupio traktor prije skoro 20 godina od nekog čovjeka- a on od neke gospođe prije. Prijenos nije vršen, tako da traktor još uvijek glasi na gospođu, a nije ni odjavljen. Oni su se svi lijepo rukovali i sklopili posao. E sad je mog oca frka, jer ima neregistrirano vozilo, te bi želio riješiti problem ali ne zna kako. Ženu pozna, ona pristaje potpisati ugovor o prodaji da se sve riješi, ali što staviti u ugovor, koji datum prodaje? Tko može biti kažnjen za ne osiguravanje vozila koje je kod nas već 20-tak godina? Ona ili mi? Možemo li napraviti darovni ugovor? Isto tako, živimo mjesto do mjesta, ali ne živimo ni u istoj županiji!E, kad se na vrijeme sve ne riješi, eto problema! Hvala unaprijed!
  4. Hi!! Javljam novo stanje !!! Nakon svih peripetija evo trenutne situacije; daklem, Čovjek se iseljava!!!!!!!!!!!!! Uspjeli smo za sada u tome, ali pročitajte kako!Obišli plinaru-dug preko 6000kn, elektru-dug preko 5 tisuća, voda isključena. Čovjek ponovno uključuje vodu ilegalno-vodovod prijeti isključivanjem s tim da pri novom uključenju treba platiti i priključak! Struja isključena s tim da smo stavili primjedbu u elektri da samo baka može tražiti ponovni priključak. Tip došo s parama u elektru i ostao u šoku kad su mu rekli da neće uključiti struju bez vlasnika. Donio je agregat! Zove, prijeti....Bez struje je već 2 mjeseca, naš odvjetnik šalje tužbu sa svrhom iseljenja. sad trenutno tip traži 60 000 kuna za ulaganje u kuću- centralno grijanje, s tim da bi (ha,ha) pristao i na 30 oookn , veli. Savjetovala sam baki da mu ne da ni lipe. Nek nas tuži pa nek sud odluči tko je dužan , kome, koliko.Jučer je tip reko da odlazi, jer je našao novu bolju kuću koju će kupiti-a meni se čini da će opet nekoga zeznuti. Rado bih upozorila čovjeka što mu se sprema, ali ne znam adresu! Pola stvario je odnio....pas mu je još u dvorištu!!!! Izgleda da bez struje nema života!!!! Nadam se da još malo, pa gotovo!
  5. Daklem,pismo s povratnicom se vratilo našem odvjetniku, te ga dotični nije ni primio-unutra je stajao zahtjev za iseljenjem! zato su danas moji otišli u kuću, i rekli čovjeku (sinu dotičnog gospodina koji tamo živi s obitelji)-da za 2 tjedna isprazni kuću. Nakon toga je stariji nazvao, vrijeđao, a potom je i došao do bakine kuće i prijetio da će nekoga od nas ubiti kao pse ako uđemo u "njegov posjed" , te da je sad on na posjedu, i da nismo svjesni tko je on. Baka i ja nismo bile tamo, jer se ona jako uzruja i poraste joj šećer do 22. Budući ima i svjedoka, moji su prijetnje ubojstvom prijavili policiji, a sutra idu na državno odvjetništvo.Ponovno smo bili na elektri (iznos duga je 4.500,00kuna), isključili su mu telefon. Za plin i vodu ni ne znamo. Nadam se da će ovo moje piskaranje na kraju pomoći ljudima koji su u sličnoj situaciji! Javim dalje... Nema !!!! E, da i vlasnik kuće može na vlastiti zahtjev isključiti struju u Elektri, prošli put smo dobili krivu informaciju.
  6. Evo, da vas održim budnim.... Pokušali smo isključiti struju- elektra ne želi isključiti ukoliko je netko u kući!Odvjetnik je poslao pismo u kojem stoji da se treba iseliti za 2 tjedna od primitka pisma. "Stanar" se uopće ne javlja. saznala sam da živi u stanu koji je u vlasništvu grada, zapravo je "stanar" najmoprimac- ne znam jel to znači da je stan dobio ili kupio. Inače tip ima i nekakav obrt. Stan koji prodaje, je zapravo poslovni prostor u kojem se može stanovati-zato mi nije jasno kako je uspio dobiti stan od grada a obrtnik je i ima nekretninu...Što bi se moglo dogoditi ukoliko mi donesemo stvari u kuću u kojoj je on sada i ostanemo unutra ili ga "iselimo"? Može li nam išta? Tužba se sprema, znam da je to borba koja traje u godinama i kunama ! Pozdrav!
  7. Evo, opširnije! Baka je prodavala kuću, te su se nakon nekog vremena pojavili razni kupci. Ovaj koji je trenutno u kući je bio zainteresiran, te je navodno prodavaao stan (još uvijek ga prodaje) i obećao isplatu cijele svote od 70000 € za kuću ćim proda stan. Ušao je u kuću, napravljen je predugovor kod odvjetnika u travnju prošle godine! Na žalost baka ga nije dala na potpis kupcu. U međuvremenu je kupac bez znanja bake uselio, uveo plinsko grijanje, ne želi ništa potpisati, nije dao kaparu, te prijeti baki da će je tužiti ukoliko ga ometa! U kuću su uselili od prvotnog kupca sin,snaha i dijete!sad je došlo do toga da " gospodin" kaže da nema novaca, i ukoliko želimo da iseli traži 100.000 kuna, koje je navodno uložio. Znam da je baka kriva što nije dala predugovor na potpis, i čak želi pristati na plaćanje samo da se ovaj odseli, ali mislim da ni to nije garancija. Budući da sam tatalni laik na ovome području, tražim pomoć. Može li se čovjeka iseliti i na koji način!? Što napraviti, jer nam je počeo prijetiti. Zapravo ne znam kako je dobio papire za plin budući da je kuća bez dozvole, i u vlasništvu bake. Jasno mi je da sve usmano dogovoreno ne vrijedi jer nema pisanih tragova, ali što sad? Baka traži moju pomoć; odakle krenuti?Hvala felixx, nadam se da sam sada dovoljno opisala situaciju!
  8. Daklem, što napraviti ukoliko su "kupci" kuće ušli u posjed iste, napravili preinake u njoj bez dopuštenja vlasnika, te se ne žele iseliti, a nemaju novaca da kupe kuću! Naime upravo to se dogodilo mojoj neiskusnoj baki koja vjeruje ljudima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija