Jump to content

DamirOsijek

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. LJUDI ŠTO JE SA OVIM FORUMOM ??? nITKO VIŠE NE ODGOVARA, JEL IMA SVRHE UPOĆE DOLAZITI I POSTAVLJATI PITANJA???
  2. Pozdrav svima na forumu, posebno "utjerivaču zakona" . Imam dva pitanja. *26. lipnja mi istječe žalbeni rok i moj odvjetnik će taj zadnji dan poslati žalbu na županijski sud.Radi se o presudi koja mi je uručena 18.lipnja, e sad ..kod mene je stvar u tome što mi apsolutna zastara nastupa 02. kolovoza, dakle imaju nekih mjesec dana za odluku. Kako sam upoznat da pri približavanju apsolutne zastare ( čl 99.st. 1 KZ, 6 godina od dana počinjena )sud u pravilu postupa hitno, zanima me hoće li i u mom slučaju stići donijeti tu drugostupanjsku presudu?...Kakva je stvar u praksi jer sam tu na forumu pročitao da gotovo nigdje ne stigne odgovor za manje od mjesec dana.A i žalba se prvo podnosi sudu koji je izrekao presudu, jel taj sud odmah isti dan šalje na županijski ili se i tu može dobiti par dana? *Drugo pitanje --glavna rasprava je zaključena u studenom prošle godine i do 18. lipnja nije bila donijeta i uručena presuda, a koliko sam upoznat s rokovima za donošenje i objavu ti rokovi su propisani ZKP.Jel u praksi 2 stupanjski sudovi ukidaju presude radi prekoračenja tih rokova?
  3. Stvar je jasna, naime i ja sam imao spoznaje da je MOGUĆE da to zastari , moje pitanje se zapravo odnosilo na stvarnu praksu, ne dakle teoriju što bi sudovi TREBALI ( u ovom slučaju postupati hitno) , nego jeli u praksi zaista tako...Evo da ponovim pitanje ...ako netko zna iz prakse koliko se čekaju drugostupanjske presude, nekakav prosjek u RH. Znam isto tako da je i razlika od suda do suda, zbog obima predemeta itd. Hvala
  4. Lijep pozdrav svima, ovako : 13.03.2009. sam dobio presudu opčinskog suda u Os ,za nanošenje TTO, normalno pri kraju žalbenog roka uložit ću žalbu na Županijski sud u Osijeku.Zanima me jel netko možda zna koliko je potrebno vremena da stigne odgovor, odnosno da drugostupanjski sud uzme u razmatranje, odluči i dostavi mi odgovor na moju žalbu.U pitanju je apsolutna zastara koja je sredinom srpnja, dakle za tri i pol mjeseca, pa me zanima jel postoji mogućnost da dođe do zastare na Županijskom sudu.Upoznat sam da je apsolutna zastara za TTO 6 godina od dana počinjenja. Hvala svima za odgovore.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija