Jump to content

hosovac

Korisnik
  • Broj objava

    27
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. otvorio sam tvrtku uposlio sebe i još dva radnika i mene zanima ovo dali imam pravo na kakav poticaj(radnici su stariji od 25 godina).
  2. prijateljčino hvala za broj tel upravnog suda.danas sam ih zvao i vele da su uputili moju tužbu središnjoj službi zagreb 23.03.(gle čuda,na taj dan ja sam rođen,nadam se da če priznat pogrešku i odgovorit mi pozitivno)!imam neke indicije da hoče jer su shvatili da su izveli atentat na mene i bili mi obezglavili moju ,duhom i srcem bogatu petočlanu obitelj!još jednom puno hvala na pomoči!
  3. ok.hvala.ako sredisnja sluzba pristane i popravi pogresku naravno da ču vrlo,vrlo rado odustat od tuzbe.dali ja mogu tj.dali imam pravo nazvati upravni sud i pitat ih jesuli poslali na očitovanje sredisnjoj službi(MIO)
  4. ok.puno hvala.mislim da je pogreska vidljiva s kilometra.uzdam se u boga i ljudsku dobrotu(tj. da če ovi koji su pogriješili priznat i ponistit svoju odluku)pozz hosovac!
  5. dragi gospodine mrljavac molim Vas:napravljena mi je velika nepravda,bio sam puko ko daska,dolazim sebi.MOJE PITANJE:tuzio sam sredisnju sluzbu (mio).pogrijesili su i pravnik mi je rekao da im napisemo neko pismo vezano sa člankom 361 zerpa(po kojemu oni mogu pobit svoju odluku)koja je negativna za mene.navodno upravni sud treba kontaktirat SREDISNJU SLUZBU MIO U ZAGREBU.molim vas ako znate u kojem roku upravni sud mora po zakonu kontaktirat sredisnju službu.u roku od 30,60..dana ili nema zakonskog roka.PUNO HVALA!pozz hosovac!
  6. lega kralj si ona vasa:netrosi zalud energiju tj.zivce.ma odlicno .vec sam se potrosio ak bih nastavio neznam di bi zavrsio. najvjerovatnije budem tak i odlucio.hvala na komentaru.iskren pozdrav!
  7. molim vas. uvod: 17. veljače stigla mi je potvrda u mirovinsko sisak da sam dragovoljac-organizator otpora. 22. 2. 2010. g. hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje središnja služba u zagrebu piše odbijonicu za uvećanje mirovine po osnovi dragovoljac-organizator otpora. Odbionicu su mi napisali zato što im nije stigla iz siska potvrda koja dokazuje da sam dragovoljac-organizator otpora. u ovoj odbionici oni pišu: "Napominje se prvostupanjskom tijelu u Područnoj službi Sisak, da imenovani ispunjava uvjete kao pripadnik gardijske postrojbe HVO-e, na primjenu polaznog faktora 1,85 pri izračunu invalidske mirovine primjenom Ugovora HVO-e." Uputa o pravnom lijeku: "Prema članku 126. stavku 3. ZOMO, protiv ovoga rješenja može se podnijeti tužba Upravnom sudu Republike Hrvatske u Zagrebu. Tužba se podnosi u roku od 30 dana nakon primitka rješenja, i to neposredno spomenutom sudu. Tužbu treba podnijeti u dva primjerka i uz nju priložiti dva prijepisa rješenja protiv kojega se tužba podnosi. Ostale priloge uz tužbu treba također podnijeti u dva primjerka (prijepisa)." (Ovo su mi napisali na odbionici od 22.2.2010.) Ja bih Vas molio da me posavjetujete: 1. dal' da idem na tužbu i dal se to plaća (u veoma sam teškoj financijskoj situaciji. 2. Dal da idem na povećanje mirovine po osnovi koju su oni na rješenju napisali a ja vam ju ponovno pišem šta su napisali: "Napominje se prvostupanjskom tijelu u Područnoj službi Sisak, da imenovani ispunjava uvjete kao pripadnik gardijske postrojbe HVO-e, na primjenu polaznog faktora 1,85 pri izračunu invalidske mirovine primjenom Ugovora HVO-e." 3. Ili mogu ići i na 1. i na 2.??! pa šta se prije riješi... Inače ja bih volio da ostvarim povišicu po osnovi dragovoljac-organizator otpora (no jedno su želje drugo je stvarnost). Molim Vas da mi predložite šta napraviti? Puno puno hvala, s poštovanjem hosovac (da pojasnim: Mogu li ja prihvatiti napomenu od zagreba prema sisku da na osnovi učešća u gardijskim brigadama imam pravo na uvećanu mirovinu, a paralelno tužit da mi naprave po osnovi dragovoljca-organizator otpora? (veća mi je čast imati po osnovi dragovoljac-organizator otpora, ali sam isto u frci s novcima pa se tužba može razvuć na dvije godine.. puno puno hvala s poštovanjem hosovac!
  8. hvala na obavijesti o padu sustava legalisa.no dal mi mozete reci nesto vezano o pitanju za mog kolegu :dal moze izgubit invalidsku mirovinu ako postane clan obiteljskog gospodarstva ,gospodarstvo je na njegovu sinu i zeni.(ak se uclani ima pravo na povrat kapitalnog ulaganja)i sad se on boji uclaniti zbog mirovine.lijep pozdrav.
  9. molim vas dal se glupo ponasam ili...nesto drugo zanima me zasto nije objavljeno moje pitanje pa samim tim i odgovor unaprijed hvala.pitanje mislim da nije ni provokativno ni glupo.mog kolegu zanima ako postane clan obiteljskog gospodarstva(a mora postat clan ako zeli povrat kapitalnog ulaganja,a zeli povrat)DAL ce izgubiti mirovinu,on je u invalidskoj mirovini. molim moderatora da mi javi jesam li sta krivo napisao pa pitanje nije objavljeno.puno hvala.
  10. hosovac

    ludnica

    lijep pozdrav puno hvala.
  11. odličan odgovor..kultura...nek mu šef shvati kakav je čovjek taj njegov djelatnik..ja vašu poruku doživljavam kao "budimo ljudi"pozz
  12. hosovac

    ludnica

    lijepi pozdrav moderatoru.imam osobnu bosne i hercegovine(ovih dana ču ju odaviti).od 1996.zivim u republici hrvatskoj te naravno imam osobnu rh rvi sam(ranjavan+ptsp)moje pitanje je:ako me tko isprovocira u bosni ,ili mi smjeste ludnicu dal ja imam pravo po zakonu biti prebačen u popovaču ili vrapće. s poštovanjem hosovac
  13. Bok diksi htio sam zahvaliti svima koji su se uključili u ovu raspravu,zahvaljujuči nekim savjetima med.sestra mi pomaže..poz svim ljudima dobre volje.a oni koji nisu dobre volje i oni ak se potrude bit če sretniji,dakle pozz svima.
  14. Gospodine forumaš puno hvala na podršci.svako dobro pozz hosovac.
  15. Gospodine Moca puno hvala na odgovoru,no ja bih volio ako ste vi u mogučnosti da mi odgovorite na onaj naj bitniji dio moga predhodnog pitanja:dali oni imaju pravo na povrat tog kapitalnog ulaganja(obzirom da je u vrijeme kupovanja(zemljista) vlasnik gospodarstva bio tata a sad je vlasnik obiteljskog gospodarstva njegov sin.ako mislite da imaju pravo molim vas ako ste u mogučnosti da nam javite na koji zakon se mogu pozvati prilikom pokušaja ostvarivanja toga svoga"prava". s poštovanjem ivica.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija