Jump to content

laky007

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je laky007 objavio

  1. laky007

    vlasništvo

    upis vlasništva u gruntovnicu prije nekih 20-ak godina moj djed je napravio na temelju kupoprodajnog ugovora. međutim u tom ugovoru njemu u prezimenu nedostaje jedno slovo, a isto je upisano i u zemljišnik. da li postoji neki način da se to ispravi (konkretno umjesto slova "nj" upisano slovo "n")????? uz ime i prezime, u zemljišniku još samo piše ime oca.
  2. moj djed je kupio zemljište 70 i neke godine. kupoprodajni ugovor je sklopljen, ali meni su do danas ostale samo dvije kopije tog ugovora, a isti mi je potreban za upis u zemljišne knjige, pošto to nije napravljeno. Pitanje: da li je negdje u nekakvoj arhivi to pohranjeno ili evidentirano i ako je gdje(grad Trogir)????
  3. Zanima me na koji se nači određuje nasljednik za obiteljsku kuću koja nije legalizirana, ali je upisana u katastar(kuća, dvor, 2 garaže). Nasljednici su supruga, sin koji je živio s ostaviteljem i kćer koja živi u inozemstvu. U zemljišniku je kao vlasnik parcele upisan ostavitelj, u katastru su upisani kao posjednici ostavitelj na 1/2 i sin na 1/2, a ostavitelj je prije smrti potpisao ugovor o darovanju 1/2 kuće, 1/2 dvora i 1 garažu na sina i isto na kćer. Supruga se odriče svega. 1.) Da li taj ugovor o darovanju vrijedi pošto kuća nije legalna, odnosno ne "postoji" u zemljišniku. 2.) Ukoliko ne vrijedi: Da li sin može tražiti na temelju posjedovnog lista (ili na temelju toga što je uzdržavao roditelje zadnjih 10 godina ili na temelju toga što je zajedno s ocem ulagao u izgradnju kuće) veći dio u vlasništvu od kćeri? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija