Jump to content

Bjob

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U ovom slučaju ima živih suvlasnika, znači ipak treba sudska tužba. E sad, koliko bi ta priča koštala, da li se plaća sudska taksa i koji je njen iznos, troškovi odvjetnika, kako dugo sve to traje...? Fala unaprijed!
  2. Taj djelomični zk ispravni postupak, šta obuhvaća? Da li ga mogu podnijeti sam ili to mora napraviti odvjetnik, koliki su troškovi, molim vas da li mi možete to malo detaljnije objasniti! Znate kak je, kriza, gleda se na svaku kunu...
  3. Bile su iste po površini, navodno, jer u zk ne piše kvadratura zemljišta, već samo broj čestice, onaj od prije, a u katastru se broj promijenio. Čak je sad kvadratura u katastru veća od one iz kupoprodajnog ugovora za zemlju za nekih 9 m2.
  4. Pozdrav svima! Molim za pomoć! Baka je 1967. godine kupila zemljište na moru od vanknjižnih vlasnika koji su kupoprodajnim ugovorom jamčili da su oni pravi vlasnici prodane nekretnine i obvezali urediti zemljišne knjige tako da se ona može uknjižiti kao vlasnik, ali nisu. Općinski sud na temelju kupoprodajnog ugovora u zemljišnim knjigama upisao je nju i djeda kao vlasnike cca 39,5 % zemljišta, a za ostalo je odbio zahtjev za upis jer nisu priložene isprave kojima bi se dokazalo prethodno vlasništvo prodavatelja. Budući da se u selu znalo da je ta zemlja od prodavatelja, kupnjom su svi smatrali baku i djeda njenim vlasnikom i to im nikad nitko nije osporio. 1967. godine baka i djed dobili su lokacijsku dozvolu za gradnju vikend kuće, a zatim i građevisnku dozvolu u kojoj u obrazloženju između ostalog stoji i da su priloženi dokazi o vlasnosti parcele. Svi susjedi su potpisali suglasnost za izgradnju vikendice što također potvrđuje da su i oni smatrali baku i djeda vlasnicima čestice. 1968. Napravljena je vikendica, za koju se već 40 godina uredno plaća porez na kuću za odmor. 1969. u katastarskom operatu su upisani kao jedini vlasnici iste one parcele za koju u zemljišnim knjigama piše 39,5% vlasništva. 1980. g. djed je umro i baka je naslijedila njegov dio Danas u posjednovnom listu katastra baka je navedena kao vlasnik 1/1 kuće i dvorišta, a u zemljišnim knjigama kao suvlasnik vrta sa još 19 osoba u omjeru 39.5%, s time da se broj kat. čestice sada razlikuje u katastru i zemljišnim knjigama. Pitanje glasi, kako da se baka upiše u zemljišnim knjigama kao vlasnik što u stvarnosti i je? Da li postoji mogućnost da se podnese prijedlog za uknjižbu vlasništva na temelju dosjelosti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija