Jump to content

Nancy1

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru. Naravno, najprije ćemo sjesti sva trojica i pokušati rješiti to na kulturan i najbezbolniji način, ukoliko to bude moguće, da vidimo na čemu smo, dali on uopće želi nastaviti raditi i biti član društva (u tom slučaju ćemo morati napraviti ugovor koji bi nas u budućnosti zaštitio od ovakvih problema) . Ali u slučaju da ne bude htio raditi, niti istupiti dobrovoljno uz isplatu, morati ćemo poduzeti gore navedene korake. Nažalost, kad jednom izgubiš povjerenje u nekoga, teško je vjerovati mu poslije...
  2. Hvala Vam na odgovoru. U principu ništa nismo regulirali po pitanju isključenja člana iz društva (ipak smo bili kolege, pa moglo bi se reći i prijatelji, koji imaju povjerenja međusobno, nije nam bilo na kraj pameti da bi moglo dođi do ovoga, nažalost), tako da se ipak primjenjuje ZTD i morati ćemo tužbom to rješiti. Znači najprije mu treba dati otkaz, te nakon toga podići tužbu zbog isključenja uz naravno obeštećenje od 10,00kn. Dali on ima pravo potraživati isplatu 1/3 dobiti tvrtke kao član iako je radio protiv tvrtke, odnosno oštetio je tvrtku neprihvaćanjem poslova? Hvala Vam još jednom.
  3. Poštovani, Prije 2 godine otvorio sam j.d.. sa dvojicom kolega. Sva trojica smo članovi, u radnom odnosu na neodređeno, a ja sam direktor i zastupam jdoo samostalno i neograničeno. S obzirom da se radi o djelatnosti mehaničara, posao je periodičan, te nema posla svaki mjesec, odnosno ovisno o ugovorenim poslovima. Od samog početka dogovor (usmeni) je bio da jedan od kolega ugovara poslove, drugi vodi posao, a ja se bavim financijama i svim papirnatim poslovima, te također sva trojica više-manje obavljamo mehaničarske poslove. Naime, problem je slijedeći, u nazad nekoliko mjeseci nismo imali nikakvih ugovorenih poslova, da bi na kraju kolega i ja doznali da treči član odbija poslove, a kada je i došlo do ugovorenog posla (putem maila smo vidjeli i sami dogovorili posao) isti član ne želi više obavljati ni mehaničarske poslove, te je trenutno kod kuće i jednostavno ignorira naše pozive dok mi radimo. E sad, što nam je činiti? S obzirom da smo trojica članovi, i naravno, ne želimo raditi za njega dok on nas sabotira (a tu je riječ i o našem ugledu, odnosno ugledu firme, kad on uporno odbija poslove i ne želi ni da mi radimo). Dali da ga isključimo iz jdoo-a, jer čisto sumljamo da će sam istupiti? Dali je za to jedino rješenje tužbom, odnosno sudskom odlukom ili postoji drugi način s obzirom da sam ja direktor i zastupam tvrtku? Ukoliko bude radio probleme (na što već sada sumljamo), dali nam je jednostavnije zatvoriti jdoo i otvoriti novu tvrtku na ime nas dvojice? Koliko vremenski traje proces isključenja i koliki je iznos postupka? Unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovoru.
  4. Namjeravam kroz par mjeseci otvoriti turističku agenciju. Prijatelj mi ima prostor na jako dobroj lokaciji, ali problem je u tome što je prostor kategoriziran kao apartman za iznajmljivanje. Kakva je procedura oko prenamjene prostora, odnosno prenamjene apartmana u poslovni prostor. Za TA je potrebno min. 16 m2+ sanitarni čvor, dok ovaj apartman ima nešto više od 50m2. Hvala na pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija