Jump to content

Pacijent

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nije bila kolona,samo on i ja. Skola je tamo, a on se je vukao 10, 20 kmh po cesti. Jeli uzrok nesreci moje preticanje gdje nije dozvoljeno ili njegovo skretanje bez provjere? Dali mi se isplati zaliti ako policija kaze da sam kriv ja a osiguranje kaze da je krivnja djelomicno njegova a vise moja (moja polica tereti njegovu stetu)?
  2. Nisam jos dobio nista od policije pa nisam ni ja siguran da sam okrivljenik. Osiguranje me je zvalo da napisem svoje vidjenje situacije i ja sam napisao isto sto i vama. Mislim da sam kriv jer je mjesto na koje je on skretao skolsko igraliste a pred skolom se ne pretice iako su tad bili praznici i bila je nedjelja.
  3. Trebam pravni savjet? Prije par dana preticao sam vozilo koje je iznenada skrenulo lijevo i doslo je do sudara. Crta je isprekidana ali zbog tri prikljucka na cestu sa privatnog posjeda, nema znaka za dozvoljeno preticanje. Ravnice ima oko 800 metara i tu svi preticu ali ja ocito u krivo vrijeme. Alkohola nije bilo. Ja sam vec bio na lijevoj strani ceste kad je on iznenada i bez zmigavca skrenuo u lijevo. Imam 15tak metara kocenja na lijevoj strani ceste sto dokazuje da me je morao vidjeti i pustiti da prodjem i tek onda skrenuti. Znam da sam kriv, samo me zanima dali je krivnja 100% moja i koliku kaznu da ocekujem. Zanima me je li krivnja djelomicno i njegova jer razlog sa sudar moze biti i njegovo skretanje bez provjere da li je tu radnju moguče obaviti sigurno za ostale ucesnike u prometu i cinjenica da nisam kocio, udario bih ga u prvi lijevi branik sto bi znacilo da sam mu vec bio u mrtvom kutu? Prihvacam sve savjete sto reci na sudu kao olakotne okolnosti da kazna bude manja. Procitao sam slicnu temu na forumu, ali moja je malo drugacija i ja sam u ulozi okrivljenika a ne ostecenoga pa bih vas molio da mi odgovorite. Hvala unaprijed!
  4. Evo čitam rješenje vec nekoliko puta i nigdje se ne spominje rječ pravomoćno niti izvršno! Jeli to jako važno ili ?
  5. Ups, tako znaci! Moram uplatit sve ili evo njih po mene!
  6. Hvala na savjetu! Uplatit cu im 500 kn ovaj mjesec pa nek se strpe do iduće godine!
  7. Nije previsoka, nesto manje od 2000,00 kn, ali me zanima koji je njihov idući potez? Dal mogu dobiti zatvor ili rad za opće dobro ili ću morati platiti kaznu i nekakve kamate jer nisam platio odmah!
  8. Dal ima itko kakav savjet ili jel bio tko u sličnoj situaciji?
  9. Dobio sam opomenu za neplaćenu kaznu iz prometnog prekršaja. Da pojasnim: bio zaustavljen, kazna za alkohol, bio na sudu, žalio se na presudu, vrhovni kaznu umanjio kaznu, novčanu dobio na tri rate, uplatio prvu ratu samo dok ne sjedne povrat poreza (jer bi mi inače skinuli kompretan povrat poreza da namire svoja potraživanja), novac sam podigao, nisam uplatio preostale dvije rate, zatim je došla opomena! Zanima me što slijedi? Hoću li morati platiti ili postoji mogućnost da dobijem kaznu zatvora ili dobrotvornog rada! Od imovine posjedujem samo stari automobil! Pomozite! Unaprijed zahvaljujem!
  10. Jučer sam dobio rješenje na podnesenu žalbu. Naime, dobio sam kaznu za alkohol 3500 kn, 3 mjeseca, 3 kaznena boda pa sam uložio žalbu. Smanjili su mi kaznu na 2000 kn 1 mjesec i 3 boda. Zanima me što trebam napraviti da mi to pretvore u kaznu zatvora (što prije) dok mi ne sjedne povrat poreza jer će mi ga uzeti. Što da radim?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija