Jump to content

bebe007

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je bebe007 objavio

  1. Molim nekakav savjet. Do prije godinu i pol mi je banka uzimala sva primanja jer su se pozivali na ''stari ovrsni zakon i potpisanu izjavu o zapljeni'' . Ipak su mi iz FINA-e preporucili da otvorim zasticeni racun te sam tako i napravio i zadnjih godinu i pol mi je uredno sjedalo 2/3 primanja . Jer imam manje od prosjeka. To se ovaj mjesec opet promjenilo jer je banka poslala firmi zahtjev za ponovnim povecanjem obustave ( htjeli su ponovo 100 % ali su uz razgovor sa seficom racunovodstva za sada ''pristali'' na pola primanja) ( Receno mi je da bi banka u suprotnom tuzila firmu ) Vazi li jos uvijek taj stari zakon o ovrhama i sta mi je ciniti po tom pitanju jer mi je svaka kuna bitna. Svaki mjesec su mi iznosi za medikamente oko 2500 kn . Iili da pokusam sa reprogramom ???? Hvala unaprijed.
  2. Nadopuna: Iako poslodavac ne bi smio skidati vise od 1/3 meni je obustava ipak nekih 42 %....a sa racuna u banci su zaduznicom pokupili sve ostalo...radi se o istoj banci...dakle..obustava sa place...i zaduznica na tekucem..sve ide u jednu banku
  3. Kako sam imao pauzu izmedju dva posla zbog bolesti nisam mogao placati kredit ni ostala potrazivanja doticne banke nastao je poveliki dug.Pri ponovnom zaposlenju obustave su se nastavile ali u manjem iznosu (jer poslodavac ne smije skidati vise od 1/3 a placa je manja) i kako to banci nije bilo dovoljno sjeli su mi zaduznicom na ostatak primanja koji imam na banci tako da su mi uzeli 100 %.IMAJU LI PRAVO NA TO .????
  4. Radim u jednoj firmi na neodredjeno skoro 8 godina i zadnjih godinu dana su mi se zbog same prirode posla poceli javljati veci zdravstveni problemi.Kako imam namjeru uskoro otvoriti svoju firmu a ovdje bi mi po zakonu (iako u firmi nitko nije radio otkazni duze od 15 dana ) otkazni bio 3 mjeseca mogu li zatraziti od lijecnika potvrdu da nisam vise u mogucnosti obavljati taj posao a da mi to ne utjece na moj vlastiti posao...tj...otvaranje istog? Ili se moram uvlaciti sefovima i ponuditi im da me odjave retroaktivno mjesec dana tako da mi ne uplacuju placu pa da im to bude umjesto otkaznog roka
  5. Ma sve je to ok....samo me zanima koliki je porez na poslovne objekte...ima li tu kakvh olaksica.? Evo...imam namjeru kupiti ili gotov proizvodni objekt... i jedan ugostiteljski ..ili gradjevinsko zemljiste za gradnju poslovnog objekta (2100 m2) i ugostiteljski objekt...placam li pdv...ili onih 5 % ?
  6. Ok...sta mi se onda vise isplati...kupiti zemljite i sam sebi izgraditi prostor ili kupiti ovaj gotovi...?Dobro...svjestan sam da bi tu morao raditi neke preinake unutrasnjeg dijela...pa cak i dogradnju teretnog dizala i skladista...zato se sve vise dvoumim...ovdje bi prije poceo sa proizvodnjom (sto u ovakvo krizno vrijeme i nije bas preporucljivo)...a kad bi radio svoj prostor izgubio bi malo vremena ali bi vjerojatno ustedio dosta jer gradjevinari bas i nemaju posla pa bi mogao dobiti i dobar popust s obzirom da bi platio sve na vrijeme.A i ne bi trazio desetak izvodjaca za preinake vec bi sve napravila jedna tvrtka.
  7. Koliki porez se placa (ako se placa ) na prvu nekretninu ako je je nekretnina poslovni prostor ili gradjevinsko zamljiste ?
  8. Pozz.. Ne znam jesam li na pravom mjestu (valjda jesam ) ali me zanima slijedece.Ovako...imam namjeru otvoriti vlastitu proizvodnju (d.) te sam krenuo u potragu za adekvatnim prostorom za proizvodnju..i..nasao.Tada mi vlasnik predlaze da od njega kupim kompletnu regstriranu firmu (isto d.) kako on navodno ne bi morao platiti pdv ili neki drugi porez kod prodaje same nekretnine.MEni to bas i nije potrebno ali eto...nisam odbio..ali se nisam potpuno ni slozio.Rekao mi je i dokazao da na nekretnini postoji jos neki mali iznos hipoteke.To nije problem.Zanima me mora li on stvarno platiti toliki porez ili je to neka njegova muljaza(on bi ime promijenio tako da se opet moze koristiti istim kad ovori nesto drugo)..i jesam li ja tada uskracen za djelomicno oslobadjanje poreza na dobit.Namjer mi je uloziti oko 2.000.000,00 eur i zaposliti vise od 30 radnika. Ako nesto nije jasno kod pitanja..ili nekom trebaju dodatni podaci...tu sam. Zahvaljujem na odgovoru .
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija