Jump to content

Damir_s

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima. Nadam se da je moje pitanje za ovu grupu; naime, kao tvrtka koja želi raditi uvoz obuće (China), od strane proizvođača nam je ponuđena mogućnost brendiranja tih proizvoda odmah kod same proizvodnje kako proizvoda tako i ambalaže. S obzirom da je sami dizajn obuće njihov, a recimo naziv (etiketa) obuće naš izbor (recimo naziv trgovine); kako to regularno gledaju prilikom uvoza odnosno carinjenja u HR? Da li je potrebno registrirati tu etiketu kao brend prije samog uvoza (jer to traje 9-12 mj) ili nije upitno s obzirom da proizvođač te iste modele i dalje proizvodi pod više naziva? Hvala
  2. Upravo se o tome i radi; odbili su mogućnost dogovora mirnim putem odnosno nagodbom sa obrazloženjem da njihov osiguranik nije iskazan kao krivac te prometne nesreće. Mene više muči praksa moguće nadolazeće tužbe protiv osiguranja... zar se sve svodi na "kriv je - nije kriv" pa ima ili nema odštete?!
  3. Moja isprika ukoliko nije odgovarajuća grupa. Prije godinu dana otac je stradao u prometnoj nesreći kao pješak (gurao bicikl), vrijeme događaja oko 20h. Naime, ocu je vjerojatno pozlilo te je pao na kolnik. Zaustavlja se prvi automobil sa namjerom vozača da mu pomogne. U naletu automobila iz suprotnog smjera, otac od posljedica naleta umre iste večeri u bolnici. Nakon "odrađenog" posla državnog odvjetništva te prometnog vještaka, slijedi odbacivanje pokretanja krivične prijave protiv osobe iz drugog automobila. Brzina kretanja je bila oko 40 km/h dok je u tom dijelu naselja dopuštena brzina 50 km/h. (smješno jer je zaustavni trag bio 28 metara + obdukcijski nalaz sa navedenim ozljedama). Dodatni problem stvara to što je prvi vozač a ujedno i svjedok, u poznanstvu sa osobom iz drugog automobila. Nakon svega, osiguranje odbija mogućnost isplate bilo kakve odštete jer iz dokumentacije ne proizlazi da je njihov vozač (osiguranik) okrivljen odnosno skrivio nesreću. Ima li smisla kretati u tužbu za potraživanje odštete? Također prihvaćam pravni prijedlog i pomoć oko cijelog slučaja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija