Jump to content

Speedie

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Speedie objavio

  1. Lijep pozdrav svima Nacuo sam da je moguce traziti povrat uplacenog novca za sudskog vjestaka. Naime radi se o uplati za građevinskog vjestaka i to za identifikaciju i utvrđivanje iznosa nekretnine. I sad sam cuo da ukoliko se nekretnina ne proda u izvjesno vrijeme da je moguce traziti povrat uplacenih sredstava za gore spomenuto. Meni to zvuci previse dobro da bi bilo istinito pa me zanima da li je itko upucen u ovakve stvari pa da mi odgovori? Unaprijed zahvaljujem.
  2. Ovako... Vodim sud za ostvarivanje alimentacije proteklih 20 godina. naime prije tri godine je završen postupak utvrđivanja ocinstva koji je trajao punih 17 godina i u proteklih tri godine ganjam 3 postupka, kazneni,i dva prekršajna(jedan za alimentaciju drugi za dug od tih 17 godina).Donesene su pravomocne presude iz kaznenog i prekrsajnog za alimentaciju ali nikako da se pomakne s mrtve tocke...poslodavac mu ne zeli skidati s place, ovrha na nekretninu nikako da se pokrene....vise ne znam kaj da radim...jedino ostaje jos kazneni postupak kojim mu se prijeti zatvorom ali opet i da ga se zatvori znam da mi nece placati...jer vec je bilo previse praznih obecanja.... Jedino kaj mi pada na pamet da se obratim sudu za ljudska prava pa da tamo probam nekak to rijesiti... Da li to ima koristi??? I da li bi imalo smisla tuziti drzavu za nesposobnost u radu pravosudnih tijela je ovo vec prelazi granice apsurda...
  3. Znaci svejedno mora platiti dug iako odsluzi zatvorsku kaznu??
  4. Pomoooooc... Ovako... Naime vodim kazneni postupak protiv oca koji mi ne plaća alimentaciju proteklih 20 godina (vjerovali ili ne).. parelelno uz to vodim i ovršni postupak za naplatu duga za neplacenu alimentaciju za tih 20 godina i jos jedan ovršni postupak za naplatu redovne mjesecne alimentacije. Kazneni sud je donio presudu(pravomocna)te uvjetnu kaznu da duznik mora placati redovnu alimentaciju sljedecih 6 mjeseci te u roku od 30 mjeseci mora isplatiti dug za proteklih 20 godina (inace prijeti 8 mjeseci zatvora) I sada... proslo je tih 6 mjeseci ali od placanja nista. Pitanje slijedi ako ja prijavim da okrivljeni ne ispunjava zakonsku obvezu i strpam ga u zatvor, da li nakon odsluzenja zatvorske kazne ja gubim pravo na dug koji je vec itekako pozamasan???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija