Jump to content

studenticazd

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanima me je li točno da ako u papirima stoji da je otac nepoznat tj. da dijete pravno nema oca, ja nemam pravo ni na tu jednokratnu pomoć ni na pomoć od grada ni na rodiljnu naknadu ? Hvala
  2. Ovako, državljanka sam RH, ima prebivalište na istom području duže od 5 godina, imam zdravstveno osiguranje, ali nisam zaposlena niti sam prijavljena na burzu niti sam ikad bila.Rodit ću za par mjeseci.Prema onome što sam čitala i čula, vodim se (prema novom zakonu)kao majka van sustava rada i ostvarujem uvjete za rodiljnu brigu. Imam li ja dakle pravo na tu rodiljnu brigu počevši od dana rođenja djeteta?
  3. Ovako, imam 20 godina (uskoro 21).Pretprošle godine sam upisala studij u Zadru od kojeg sam odustala.(Još se nisam ispisala,tj.uzela papire, ali nemam nikakvih prava koje sam imala kao redovni student.)Bila sam osigurana preko majčine firme, međutim kako sam prekinula studij, izgubila sam zdravstveno. Na HZZO-u su mi savjetovali da nađem nekoga tko će me prijaviti kao radnicu na nekoliko dana i zatim odjaviti, tek toliko da steknem prava na zdravstveno, da ne moram sve plaćati. Zdravstveno ja ne bih sad ni toliko trebala, jer se spremam na jesen upisati fakultet u Zagrebu,međutim, ostala sam trudna prošle godine, slučajno, neplanirano, sa osobom s kojom nisam bila u vezi, o kojoj praktički ništa i ne znam niti ću je upisati kao oca djeteta(da, da...sve mi je jasno,bez kritika molim vas.) Do njega više i ne znam kako doći da bih ga obavijestila niti želim.Rodit ću bebu za dva mjeseca,termin 12.6.E pa sad mene zanima; imam li ja uopće ikakvih prava na bilo kakvu rodiljnu naknadu ili brigu ,za naknadu za dijete,za mene kao samohranu majku? Trebam li se prijaviti na Zavod za zapošljavanje (ovaj fiktivni radni odnos je trajao samo dva dana) ili mogu i bez toga s ovim papirima koje sam sad dobila otići na socijal i tražiti neku pomoć za dijete ili tako nešto? Molim vas, ako ima netko stručan da mi odgovori, ako mogu što napraviti da napravim dok još stignem.Hvala !!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija