Jump to content

otpisana

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je otpisana objavio

  1. Poštovani, molim Vas za savjet u vezi nasljedstva ili darovanja ili u koju god kategoriju ovaj moj problem ulazi Naime, roditelji su imali obiteljsku kuću i stan te tri sina i dvije kćeri. Još uvijek imaju djecu (svi su zasnovali obitelji) i obiteljsku kuću. Uz usmeni pristanak sestara, te dogovor sve trojice braće, roditelji su prodali stan i novac podjelili dvojici sinova. Trećem sinu je obećana obiteljska kuća. Dvojica sinova koji su podjelili novac su postali vlasnici vlastite nekretnine, dok treći čeka da mu se jedan od navedene braće iseli iz "nasljeđene" obiteljske kuće gdje živi i roditelji. Obzirom da kuća nije legalizirana i postoji evidentirana samo na aviosnimkama geoportala (koliko je meni poznato, napominjem da nisam vidjela vlasnički ili posjedovni list, niti su ga roditelji ikada tražili), treći sin pokreće postupak legalizacije iste (i naravno snosi sam sve troškove legalizacije jer kuće će "biti" njegova). U postupku legalizacije saznaje da on može legalizirati kuću, ali se na istu ne može uknjižiti jer nije vlasnik, a na pitanje kako može postati vlasnik nisu mu dali odgovor. Napominjem da je vlasnik zemlje na kojoj je kuća sagrađena RH. Isčitavajući objavljene članke i forume na Vašem portalu, saznala sam da darovni ugovor kojim bi roditelji ili samo jedan od njih prenijeli vlasništvo nad kućom na sina može postati predmet ostavinske rasprave nakon smrti roditelja ili jednog od njih. U šumi propisa, zakona i svega ostalog se baš i ne snalazim, stoga Vas moliim za pomoć. Kako rješiti izneseni problem i izbjeći sporove i probleme u budućnosti, naročito jer se cijela podjela temelji na USMENOM dogovoru svih uključenih, a uključenih je mnogo i skloni su mijenjaju mišljenja Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru
  2. Poštovani, s obzirom na nedostatak vremena, da više tražim po forumima i ostalim mjestima po internetu,postavljam vam pitanje za koje znam da će se uvjek naći netko tko zna odgovor.Zato vam unaprijed zahvaljujem. Dakle, željela bih otvoriti privatni dom za starije osobe, pa me zanima kojim su zakonima i podzakonskim aktima uređeni, koje sve uvjete moraju zadovoljavati u odnosu na sam smještaj,na stručnu spremu zaposlenih i voditelja i da li je najpametnije za otvaranje ovakvog objekta registrirati d..? Hvala !
  3. poštovani, nakon 6 godina,7 mjeseci i 21 dana dobila sam otkaz zbog gospodarskih razloga(ma što to značilo).Poslodavac mi je uručio otkaz sa zadnjim radnim danom te je retroaktivno napisao da mi je otkazni rok počeo teći mjesec dana prije. U otkazu ugovora o radu ne piše ni da imam ni da nemam pravo na otpreminu ni u kojem iznosu.Mene zanima imam li pravo,u kojem iznosu i gdje to mogu tražiti.Ne vjerujem da će mi je poslodavac tek tako isplatiti (da je mislio valjda bi mi i isplatio odmah).Molim vas da mi date upute gdje se i kome obratiti,i dali postoji nekakav rok u kojem moram zatražiti pripadajuću otpremninu. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija