Jump to content

Wendy

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovako!!Koliko je meni poznato, stranac, kada sklopi brak sa državljaninom RH ima pravo dobiri privremeni boravak i isto tako i osobnu iskaznicu za stranca,..ali krenite od PU prema mjestu prebivališta odnosnu za nju boravišta.
  2. I da napomenem, pravosudni se ne spominje u kolikrivnom ugovoru, točno, ali je i to stručni ispit. Kad je stupio na snagu sad već stari, Zakon o prekršajima, 1.10.2002.g., po istom jse tražilo da predsjednici vijeća za prekršaje u državnim strukturama moraju biti dipl pravnidci s pravosudnim ispitom, pa sam ja u takvim okolnostima polagala pravosudni, a po novom prekršajnom zakonu koji stupa na snagu 1.1.2008, piše ..da predsjednik vijeća može biti diplpravnik s položenim pravosudnim,..A ako si odlučila položiti pravosudni knjigu u ruke i kad god nađeš vremena uči,..ja sam ga spremala cca 4 mjeseca s tim da sam bila oslobođrena dijela ispita jer mi je državni ispit pokrio upravu, radno pravo i zakon o sudovima,..
  3. Što se tiče slobodnih dana za polaganje pravosudnog ispita za ministarstvo financija, ja konkretno radim u carinarnici, po kolektivnom ugovoru se ima pravo na 7 radnih dana, kao i kod polaganja državnog ispita, ..Ja sam kombinirala malo godišnjeg, bolovanja i te dane koristila za samo polaganje pravosudnog, dakle dok sam bila tu u zg,..Jedino što se može tražiti je neplaćeni dopust u svrhu učenja,..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija