Jump to content

skiperist

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Znam za ovih dozvoljenih 90 m2,ali kako se moja cjelojupna situacija uklapa u zakon? Ova klijet ima 77m2, ali a u poreznoj su mi odredili da je 23m2 stambenog prostora, za sta i placam porez na vikendicu. Kad se sve to zbroji i oduzme koliko bi na kraju i da li bi morao platiti poreza na novi stan?
  2. Moj slučaj izgleda ovako: 1999. godine ženini roditelji su kupili stan od 50m2 (Zagreb), na koji su tada i platili porez. 2002. su joj poklonili taj stan i u vlasničkom listu je ona vlasnik. Sada bi taj stan prodali i kupili neki veći od 80-tak kvadrata. U obitelji nas je sada ukupno 4, dvoje djece i nas dvoje. Kada prodamo stan i kupimo novi, veći, da li ćemo biti oslobođeni plaćanja poreza na nekretninu u cijelosti ili samo u razlici kvadrata ili nikako. Otežavajuća okolnost nam je šta smo kupili klijet i platili porez i upisani kao vlasnici te klijeti (Zagrebačka županija) od 2007. za koju plaćamo godišnji porez za 23m2. Molim pomoć. Hvala, Davor.
  3. Može li pojašnjenje? Kupujem jednu klijet, pa me brine opaska šta piše u drugom odjeljku ZK-a: Primljeno 24.lipnja 1998.broj 1773/z Temeljem čl. 51-a st. 2 Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o građenju / NN- 33/95./ zabilježuje se da je klijet u A I/jedan/ upisana bez predočenja uporabne dozvole. Šta to znači? Jel je to teži prekršaj? Kako da se riješim te opaske? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija