Jump to content

Mamma-san

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. I mi imamo sličan problem- otac dijete nije vidio 10mj. ni ne pita za njega. Sud je odredio viđanje u parku, socijalnom... na koje nije ni došao. Poslala sam zahtjev za promjenom prezimena u soc. zbog stalnih neugodnosrti i problema koje imamo- na kraju su me poslali u matični ovi nazad u socijalno i kao ništa od svega. Zašto jedna majka koja samostalno brine o bolesnom djetetu, nema pravo barem dodati svoje prezime?!?! Što da radim?
  2. Puno hvala- pogotovo Canisu jako cijenim vaše odg. - već sam bila otvorila temu 29.03. Posredovanje CZSS gdje su mi djelatnice rekle između ostalog da mi ne vrijedi ići na sud pošto svejedno "one odlučuju"... Pisala sam ministarstvu žalbu na njihov rad, dobila odg da će izvidjeti situaciju također sam dobila odg. i od nadležnog ravnatelja CZSS gdje on naravno brani svoje djelatnice...također se na prvom ročištu nitko od centra na sudski poziv nije niti odazvao pa sam pisala ministarstvu zahtjev za izuzećem nadležnog Centra te nakon što sam dobila poziv kod psihologinje (koja je jedna od dvije pristrane djelatnice i s kojom znam da suprotna strana ima dobar odnos) i ravnatelju Centra sam poslala taj zahtjev. Sada ne znam da li se moram odazvati tom pozivu ili ...? Da odem i tražim ravnatelja? Jer ja na to testiranje kod nje neću ići a nipošto ne želim da otac djeteta ide kod nje jer psihički nije uravnotežen i to mi je ključno za cijelu situaciju. Te ne mogu dopustiti pošto živimo u maloj sredini gdje je obitelj oca djeteta utjecajna da se pristranošću ide na štetu mog djeteta...
  3. Da li je moguće izuzeće nadležnog CZSS? Obratila sam se ministarstvu sa žalbom na njihov rad zbog nestručnosti i pristranosti pri posredovanju. Također sam obavjestila i nadležni centar- u tijeku je sudski proces- pozvana sam na razgovor i psiho testiranje kod osobe koja je definitivno u sukobu interesa tj. u dobrim je odnosima s drugom stranom. Da li sam se dužna odazvati i da li imam prava tražiti neku nepristranu osobu?!
  4. Vezano uz ovu temu- zanima me koja je razlika između parničnog i izvanp. postupka? Govorili ste (Canis) da se objedinjuje tužba za alimentaciju i viđanje- kod mene to nije slučaj?! Makar je odvjetnica rekla da hoće- zašto? Zanima me još do kada se može žaliti na presudu - tj. koliko puta i kada ona postaje pravomoćna? Također, ako otac po sudskoj odluci ne dolazi vidjeti dijete nikom ništa a ako majka npr. ne dopušta odvođenje(već smatra da nije u interesu djeteta i bolje da se susreti zbog djetetove dobi odvijaju u poznatom okruženju i uz njenu prisutnost)to je kažnjivo djelo?! Kakva je kazna? Zatvor, novčana?! Ako otac djeteta nije psihički stabilan- a sudca u ovom slučaju to uopče ne zanima - da li tražiti sudsko vještačanje? Koliko košta i da li ima koristi u odnosu na presudu? Također sam prijavila u czss zlostavljanje djece (iz prethodnog braka) povremeni ispadi bjesa, pomalo ih tuku, tuče i svađe pred djecom, nazivanje pogrdnim imenima, ispiranje mozga- centar nije ništa poduzeo... Da li je moguće tražiti psihologa da popriča s tim klincima da se utvrdi da već sad imaju psihičkih posljedica zbog oca zlostavljača?!
  5. Zanima me da li postoji neki optimum koji sud određuje s obzirom na viđanje i druženje djeteta i roditelja s kojim dijete ne živi? I da li sud uzima u obzir da li je dijete rođeno u braku tj. u vrijeme rođenja da li su roditelji živjeli skupa ili ne? Moje dijete je rođeno vanbračno- otac ga ne posječuje, čekam prvo ročište a on navodi da bi odvodio dijete (kod supruge koja me je uznemiravala cijelu trudnoću i ružno govorila o meni i mome djetetu) i to vrlo često a znam da zbog poslovnih obaveza nije u mogućnosti viđati ga tako često. I da li mogu tražiti od suda zabranu prilaska te njegove žene mome djetetu (koja fizički i psihički zlostavlja svoju vlastitu)?
  6. Potpuno se slažam s vama -on je prava kukavica-i puno vam hvala! Nemojte misliti da sam jedna od onih posesivnih majki koje brane ocu viđanje zbog nekih osobnih razloga-dapače želim da moj sin ima oca- no istina je da on nikada neće biti uz njega a i dok je dolazio, dolazio je zbog mene no ja sada odbijam plesati kako on svira jer me već iskoristio ne sve moguće načine a mome malom prije rođenja nije jednu benkicu kupio, nije ga previo, u šetnju odveo a ni kod dr (a dosta je bolestan i vodim ga 2x tjedno). Još su me ovi u soc izbezumili! Puno mi znači bilo kakva potpora Tnx
  7. Puno hvala na savjetima! Apsolutno ne branim da otac dođe- no on to odbija. Već 3tjedna nije ni pitao za dijete- samo mi prijeti odvođenjem jer zna da se protivim tome od samog početka. Njegovi nisu pokazali nikakav interes prema djetetu a djecu iz drugog braka majka uči da sam ja teta kurva koja im je otela oca a o mome djetetu je preružno govorila, makar je i sama bila u istoj situaciji- i kako da nakon svega svoje najmilije puštam u takvu sredinu? Najgore mi je da iz respekta prema ocu svoga djeteta nikada nisam o njemu ništa loše rekla ( a kada me šakački lupio- na žalost ni policiju zvala, što mi je veliki propust) a on me i dalje vrijeđa, uznemirava i priča okolo svakakve laži. Jednostavno ne znam šta mi je činiti a pogotovo nakon ovoga u centru. Jel postoji neka eventualna dobna granica do koje se dijete ne bi trebalo odvajati od majke?
  8. Javljam vam se jer sam u šoku- rodila sam izvanbračno dijete prije 5mj. Otac djeteta me trudnu ostavio no priznao je dijete i sada traži svoja prava! Bila sam u CZSS i ne mogu vjerovati što sam doživjela- ne dam svoje dijete odvoditi ali ga otac može doći viđati što on odbija. Da bi mi soc.radnica i psihologinja rekle da otac ima pravo odvoditi 5mj. dojenče koje ga ni ne pozna i da zapravo ja nisam podnjela sudu zahtjev nad skrbništvom pa u biti to nije ničije dijete i nagovaraju oca da to učini?!? S tim da sam tražila da idemo na sud jer je otac fizički nasilan a one meni kažu "ništa vam to ne vrijedi svejedno mi odlučujemo a otac će svakako moći odvoditi dijete jer su to njegova prava a vi se samo jednom usprotivite i automatski vam se oduzima dijete"?!?! Otac djeteta je tamo lagao o meni, vikao, nazivao me luđakinjom- i još mi kažu da mogu biti sretna jer je priznao dijete a u ostalom i narkomani dobivaju svoju djecu. Već ima djece iz prva 2braka - a ova su iz drugog od strane majke psihički zlostavljena i na moje navode- soc. radnica je odmahnula rukom i rekla "ako nema masnica nema riječi o zlostavljanju"! Jel ovo ravno s mozgom?! Otac je dosta imućan i samo se nadam, zbog dobrobiti svoga djeteta da ovo neće biti još jedan slučaj korumpiranosti našeg društva! Akademski sam obrazovana, radim a djetetu sam sve podredila i stambeno ga osigurala. MOLIM POMOĆ - HITNO!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija