Jump to content

Branko71

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Branko71 objavio

  1. hvala, pokušaću otići na trgovački pa vidjeti što se da napraviti... glede ako firma nije proknjizila tu fakturu, a direktor ju ospori, ispada da vi imate krivotvoreni racun, odnosno morati cete dokazivati da je potpis i pecat ispravan. ako je rijec o nekom mufljuzu, lako bi se moglo to i dogoditi.... mufljuz i muljator je sigurno ali potpis je njegov i pečatirano je žigom tvrtke a račun je izdan na memorandumu - u slučaju da se to stvarno bude trebalo napraviti, kako se to radi u praksi ? hvala još jednom... PS još uvijek me zbunjuje informacija iz mupa da sam imao bolji tajming i upisao auto na sebe prije nego je stigla zabrana da bi sve bilo ok - zato sam zaključio da ako je nešto muljao u firmi to naknadno ne bi trebalo imati veze. Teoretski na taj nači svatko može biti nasamaren i 5 godina nakon kupnje što je suludo i za to bi vlasnik te tvrtke trebao snositi posljedice bez da ja to moram posebno dokazivati... PPS znam da je paralelno istovremeno mom ex kolegi prodao još jedan identičan auto i da taj dan danas vozi bez ikakvih problema (povremeno ga vidim u prolazu u gradu ali sam nažalost izgubio kontakt pa ne mogu provjeriti iz prve ruke)
  2. upravo provjerio - piše da je status aktivan, ostalo su samo generalni podaci o firmi, ne spominje se nikakva blokada, stečaj... (gotovo sam siguran da zadnjih 5 godina nije imala aktivnog poslovanja zbog dugova) radi se inače o privatnoj firmi (d.. je u pitanju) sa, koliko vidim da je navedeno na webu, jednim zaposlenim. Do navedenog vlasnika je nemoguće doći - naime bivši sam zaposlenik te firme i sa vlasnikom sam se rastao u vrlo neugodnim odnosima zbog financijskih dugova koje naravno nikad nisam uspio naplatiti. Također slučajno znam da je dotična ostala dužna i drugim firmama, između ostalog pretpostavljam i toj banci.Zbog toga je banka najvjerojatnije sjela na imovinu firme, između ostalog i na auto koji je (priznajem mojom greškom) još uvijek evidentiran u policiji da glasi na tu firmu da li ima smisla i da li je ispravan put da odem na trgovački sud (savjet u policiji) i tražim savjet i/ili uvid na spis (da li je to uopće moguće ?) te eventualno pokušam direktno kontaktirati tu banku nekakvom žalbom i računom kao prilogom i dokazom vlasništva ili krivo pretpostavljam i to treba rješavati na neki drugi način ? sve skupa mi se čini prilično nelogično (osim da bi ja trebao biti vlasnik i problemi te firme me se nakon preočenja valjanog računa ne bi trebali ticati) također nije mi jasno šta u slučaju da firma nije proknjižila fakturu zbog troškova amortizacije - to se mene u principu ne bi trebalo ticati nakon kupnje vozila, zar ne ? u policiji mi inače kažu da sam došao prije nego su dobili to rješenje sve bi bilo u najboljem redu... (?) hvala unaprijed na pomoći !
  3. prije nekoliko godina (točnije 2003.) sam kupio neispravan automobil od jedne firme (imam račun sa datumom prodaje u 2003.) ali ga nikad nisam prenio i registrirao na sebe za privatnu upotrebu. Danas sam otišao napraviti odjavu tablica (koje su došle u kompletu sa tim automobilom) i dočekalo me neugodno iznenađenje - firma od koje sam kupio automobil je tužena od jedne banke i na taj automobil je u kompjuteru u policiji stavljena zabrana otuđenja sa datumom u 1/2009 i da ne mogu napraviti prijenos vlasništva dok se ta zabrana ne skine Dakle Što napraviti da se ta zabrana skine i da ja postanem stvarni vlasnik i da li je to uopće sada više moguće ? sada znam da sam trebao upis u prometnu napraviti odmah ali na moj upit prilikom kupnje (2003.) s obzirom da je vozilo neispravno u policiji sam dobio odgovor da to nije potrebno napraviti ako imam račun i da je on dovoljan dokaz vlasništva te da to mogu napraviti kada ga osposobim i registriram firma od koje sam auto kupio najvjerojatnije u stečaju ili slično (nisam dobio uvid u rješenje) i najvjerojatnije nema niti jednog zaposlenog a vlasnik je nedostupan dakle što na kraju ima prednost - pravomoćna ovrha iz 2009. ili moj račun iz 2003. i na koji način sada to dokazati i izboriti svoje vlasništvo ? da li mi sad mogu jednostavno doći i odvesti auto unatoč tome što imam važeći račun ? kome se najbolje obratiti za pomoć ? auto je inače trenutno vrijedan cca 7-8000 kn i to ako ako se osposobi za registraciju (kvar nije velik) tako da plaćanje skupih odvjetnika i sudova nije baš isplativa opcija... hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija