Jump to content

ivanic

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je ivanic objavio

  1. Potvrdu je zatražio HZMO jer sam dobio opću i potreban je novi izračun. Prije dva miseca mi je dostavljena obavijest da su zatražili od MOBMS potvrdu o 100 dana borbenog sektora, a referentica u HZMO mi je prije par dana potvrdila da im još nije dostavljena i da zbog toga nema novog rješenja.

  2. Nakon što sve uredno prikupite i ovjerite kod javnog bilježnika (samo ono što traže) dostavite na navedenu adresu.Za prošlu školsku godinu natječaj je bio objavljen u ovo vrijeme, a lista sa stipendistima je izišla krajem veljače 2009. godine, objavljena na stranici MOBMS. Kroz treći mjesec su dostavili ugovore koji se nakon potpisa moraju ovjeriti, a ispalta stipendija je krenula u svibnju.

    Lani su stipendiju dobili svi koji su dostavili zahtjev, a udovoljili kriterijima,a ove godine ćemo vidit.

     

    A što se tiče onih koji povezuju moral s prodanim udjelima i stipendijama neka nebrinu o fondu nego o svojim đacima i njihovom uspjehu. Kamo sriće da se ova država pretvori u zemlju visokoobrazovanih ljudi, potomaka branitelja Domovinskog rata.

  3. Sa 100% sigurnošću vam tvrdim da liječnik opće prakse nije naplatio mom prijatelju niti lipe zbog pokretanja postupka. Uredno je ispunio obrazac, ovjerio dokumentaciju i uputio ga na HZMO. Dokumentacija je sadržavala nalaze i mišljenja liječnika specijalista te je imala svoj tijek, liječenje se provodi već petu godinu i nažalost nema rezultata.

  4. Invalidsku mirovinu zbog profesionalne nesposobnosti za rad («6a» - Zakona o pravima DVO, PS i OSO),može ostvariti samo: a) djelatna vojna osoba , b) policijski službenik i c) službena osoba s posebnim dužnostima i ovlastima u sigurnosno-obavještajnom sustavu, na temelju rješenja nadležnog ministra, odnosno čelnika tijela sigurnosno-obavještajnog sustava o prestanku službe , a za kojeg se u odgovarajućem postupku utvrdi nemogućnost daljnjega profesionalnog razvoja, pa služba prestaje s pravom na invalidsku mirovinu zbog profesionalne nesposobnosti za rad uzrokovane ozljedom na radu ili profesionalnom bolešću i pod uvjetom da ima navršenih najmanje 20 godina staža osiguranja.

    U staž osiguranja za ispunjenje uvjeta staža od 20 godina ne uračunava se staž s povećanim trajanjem već samo u stvarnom trajanju.

    Ova mirovina određuje se kao da osiguranik ima navršenih 40 godina mirovinskog staža.

  5. Frend je u mirovini po čl. 6a. Nije HRVI, ali ima ozbiljnih zdravstvenih problema koji nemaju veze s ratom. Zanima ga šta treba učiniti da bi se pokrenuo postupak za prebacivanje iz profesionalne u opću invalidsku mirovinu. Ako imate saznanja o takvim slučajevima, molio bi da se javite. Hvala!

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija